Krievija Ziemeļkorejai nosūta 447 kazas pēc Čenuna pielabināšanās Putinam

Pēc jūnijā notikušā Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tikšanās, kurā tika apspriesta savstarpējā sadarbība, Krievija ir nosūtījusi Ziemeļkorejas pilsētai Rasonai 447 kazas, atsaucoties uz Krievijas lauksaimniecības drošības uzraudzības iestādes “Roseļhoznadzor” ziņojumu, otrdien, 13.augustā, vēsta “Politico”.

Kazas, kas tika eksportētas no Krievijas Ļeņingradas apgabala, ir pirmā no vairākām lauksaimniecības dzīvnieku kravām, ko Krievija plāno piegādāt Ziemeļkorejai, lai palīdzētu mazināt pārtikas trūkumu valstī, kur valdības politikas un Covid-19 pandēmijas dēļ ir pastiprinājies pārtikas trūkums.

Saskaņā ar organizācijas “Human Rights Watch” (Cilvēktiesību uzraudzības birojs) datiem 10,7 miljoni no 25,9 miljoniem Ziemeļkorejas iedzīvotāju cieš no pārtikas trūkuma, un

18% bērnu nepilnvērtīga uztura dēļ ir traucēta augšana un attīstība.

“Namfo pašvaldības rajonos un apgabalos ir uzbūvētas lielas kazu fermas. Līdz ar to ir nostiprināts pamats, lai netraucēti nodrošinātu pašvaldībā dzīvojošos bērnus ar piena produktiem,” tajā pašā dienā ziņoja Ziemeļkorejas ziņu aģentūra, netieši apstiprinot sūtījumu.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Krievija un Ziemeļkoreja ir pastiprinājušas savas attiecības, Ziemeļkorejai atklāti atbalstot iebrukumu. Tā arī tiek apsūdzēta ieroču piegādē Krievijai, taču abas valstis šos apgalvojumus ir noliegušas.

BNN jau ziņoja, ka Putina vizītes laikā Ziemeļkorejā abi līderi parakstīja vienošanos, kas paredz “savstarpēju palīdzību agresijas gadījumā” un ir daļa no plaša līguma, kas ietverot visu, sākot no izglītības līdz lauksaimniecībai un tūrismam.

Lasiet arī: VIDEO | Putins un Kims paraksta savstarpējās aizsardzības līgumu

Lasiet arī: Putins Ziemeļkorejas Kimam uzdāvina auto

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas