Krievija ziņo par jauniem lidrobotu uzbrukumiem

Krievijas amatpersonas ziņojušas, ka ukraiņu lidrobots izraisījis ugunsgrēku naftas pārstrāde rūpnīcā Krievijas dienvidos, un robežai tuvējās pilsētās piedzīvotas apšaudes, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Dienu pēc tam, kad Krievija apsūdzējusi Ukrainu uzbrukumos ēkām Maskavā, Krasnodaras apgabala gubernators Venjamins Kondratjevs informējis, ka Afipsku naftas pārstrādes rūpnīcā izcēlies ugunsgrēks, ko visticamāk esot izraisījis ukraiņu raidīts lidrobots. Gubernators lietotnē Telegram informēja, ka liesmas nodzēstas un neviens nav cietis. Afipski atrodas netālu no Melnās jūras ostas pilsētas Novorosiskas, kurā arī atrodas naftas pārstrādes rūpnīca, kam maijā veiktivairāki uzbrukumi.

Nav pieejama apstiprināta informācija par lidrobotu izcelsmi, tomēr Krievija jau vairākkārtīgi vainojusi Ukrainu par uzbrukumiem, kamēr pati turpina smagus uzlidojumus Ukrainas pilsētām.

Naktī no 30. uz 31.maiju debesis virs Ukrainas bija nosacīti mierīgas,

un netiek ziņots par ilgstošu gaisa trauksmi.

Uzbrukumi Krievijas teritorijā norisinās, kamēr Ukraina gatavojas pretuzbrukumam, lai padzītu okupantus un atbrīvotu savu zemi.

ASV Baltais nams informējis, ka vēl turpina apkopot informāciju par lidrobotu uzbrukumiem Maskavā. Baltā nama preses sekretāre Karīna Ženpjēra (Karin Jean-Pierre) preses konferencē sacīja: “Mēs neatbalstam uzbrukumus Krievijas teritorijā. Viss.” Vašingtona ir nopietna Ukrainas atbalstītāja, un piegādā ieročus ar nosacījumu, ka tie tiek izmantoti aizsardzībai un tikai Ukrainas teritorijā. Tikmēr Krievijas vēstnieks ASV apsūdzējis Vašingtonu par “teroristu iedrošināšanu”.

Lasiet arī: Notikuši lidrobotu uzbrukumi Maskavai; Kijivā skan gaisa trauksme

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas