Krievijas aizsardzības ministrs apmeklēs Ziemeļkoreju

Delegācija, ko vadīs Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, ieplānojusi apmeklēt Ziemeļkoreju, lai apspriestu militārās sadarbības stiprināšanu, raksta Politico.

Krievijas delegācija atradīsies Ziemeļkorejā no 25. līdz 27.jūlijam, pirms tā atzīmēs 70.gadadienu kopš Korejas kara noslēguma. Krievijas Aizsardzības ministrija savā kanālā saziņas lietotnē Telegram rakstīja: “Vizīte palīdzēs nostiprinās Krievijas un Ziemeļkorejas attiecības militārajā jomā un būs nozīmīgs pakāpiens starpvalstu sadarbības attīstīšanai.”

Maskavas un Pjenhaņa saglabājušas siltas attiecības laikā, kad Kremlis karo Ukrainā un Krievija ir nošķirta

no civilizētajām valstīm. Pērn Krievija no Ziemeļkorejas iegādājās miljoniem artilērijas lādiņu un raķešu. tas savā ziņā liecina par Krievijas problēmām iegūt piegādes no citām vietām. Rietumvalstu sankcijas ietekmējušas Krievijas spēju iegādāties ieročus un elektroniku, un Maskavas vērsusies pie tādām valstīm kā Irāna un Ziemeļkoreja.

Ziņas par Šoigu vizīti seko Ķīnas paziņojumam, ka tā uz Pjenhaņu atzīmēt valsts svētkus nosūtīs augsta līmeņa delegāciju. Tas ir pirmais oficiālais Ķīnas amatpersonu brauciens uz Ziemeļkoreju, kopš tā pandēmijas dēļ slēdza robežas.

Lasiet arī: Ziemeļkoreja aizturējusi ASV karavīru

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas