Krievijas deputāts bēg no valsts pēc tam, kad nosauc Putinu par “briesmoni”

Krievijas Permas pilsētas pašvaldības padomes loceklis Sergejs Medvedevs aizbēga uz kaimiņvalsti Gruziju pēc reakcijas un anonīmiem draudiem, ko viņš piedzīvoja pēc tam, kad internetā publicētā ierakstā kritizēja prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī Krievijas iebrukumu Ukrainā, ceturtdien, 18.janvārī, ziņo Politico.

Medvedevs Krievijas sociālajā tīklā “Vkontakte” 31.decembrī rakstīja: “Krievija, mosties! Viņi jūs nogalina! Tik briesmīgi apzināties, ka

briesmonis, kas aiz tā visa stāv, atkal kandidē vēlēšanās.”

Viņš piebilda, ka vēlas, lai karš Ukrainā tiktu izbeigts, un “redzēt Krieviju brīvu no Putina važām”.

Viņš tika izslēgts no Komunistiskās partijas Permā pēc tam, kad varas iestādes lūdza juridiski izvērtēt viņa ierakstus sociālajos tīklos, kuros viņš kritizēja karu un Krievijas Iekšlietu ministrija iekļāva viņu meklēto personu sarakstā, izvirzot neprecizētas apsūdzības. Komunistiskās partijas līdere Ksenija Aitakova pauda atbalstu policijas rīcībai un apstiprināja partijas atbalstu karam Ukrainā.

No trimdas Medvedevs Politico pauda neapmierinātību, sakot, ka nevarēja to vairs paciest un ignorēt. “Cilvēki smaida, politiķi vēl labu. Bet kāda jēga? Valsts ir panīkusi, bet visur tiek svinēts,” viņš sacīja.

Viņš arī uzsvēris, ka Krievija pasaules acīs kļūst par izstumto valsti,

un viņš uzskata, ka ikviens saprātīgs cilvēks apzinās šo realitāti.

Medvedevs pauda pārliecību, ka daudzi cilvēki Krievijā piekrīt viņa uzskatiem, bet klusē baiļu dēļ, velkot paralēles ar nacistisko Vāciju, sakot, ka neviens nevarēja skaļi izteikties pret Hitleru.

Kopš 2022.gada februārī Putins iebruka Ukrainā, Krievija ir pastiprinājusi represijas pret kritiķiem un ārvalstu žurnālistiem, piemēram, pagājušā gada augustā tika izraidīta Politico reportieres Evas Hartogas (Eva Hartog), vēsta Politico.

Lasiet arī: Navaļnijs joko par “kailo ballīti” pirmajā video tiesas sēdē no jaunā cietuma

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas