Navaļnijs joko par “kailo ballīti” pirmajā video tiesas sēdē no jaunā cietuma

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs trešdien, 10.janvārī, savā pirmajā tiesas sēdē ar video starpniecību kopš pārvešanas uz arktisko koloniju “Polārais vilks, uz kuru viņš tika pārvests pagājušajā mēnesī no Melehovas cietuma, meta jokus pa labi un kreisi, taču tiesnesis noraidīja viņa pēdējo iesniegto sūdzību par attieksmi cietumā, ziņo Reuters.

Viņš licis tiesnesim smieties, kad pajautāja, vai Melehovas kolonijā par godu viņa aiziešanai tika rīkota ballīte un vai tajā bija arī karaoke.

Tālāk viņš jautāja, vai cietuma departaments organizējis arī “kailo ballīti”,

atsaucoties uz neseno Maskavā notikušo skandālu, kas liecina, ka Navaļnijs saglabā saikni ar ārpasauli, kā arī atrod humoru pat grūtākajos apstākļos.

Trešdienas tiesas sēdē, kuru dokumentējis neatkarīgais Krievijas ziņu portāls “Mediazona”, Aleksejs Navaļnijs nesekmīgi argumentēja, ka varas iestādes rīkojās nelikumīgi, oktobrī ievietojot viņu izolatorā par cietuma apsarga apvainošanu.

Navaļnijs atzinis, ka “pārspīlēja”, nosaucot apsargu par velnu, muļķi un briesmoni pēc tam, kad viņš atņēmis pildspalvu, lai gan viņam bija tiesības uz rakstāmlietām.

Viņš apgalvojis, ka incidenta laikā viņam jau vajadzēja būt pārvestam no Melehovas uz citu ieslodzījuma vietu pēc augustā piespriestajiem 19 gadiem.

Tiesnesis noraidīja Navaļnija sūdzību.

Polārā vilka kolonija, kas atrodas aptuveni 1 900 km uz ziemeļaustrumiem no Maskavas,

ir zināma kā viena no Krievijas bargākajām soda izciešanas vietām, raksta Reuters.

Sociālajos tīklos Navaļnija advokāti izplatītāja ziņu, kurā viņš, ar humoru pieminēja, ka temperatūra cietumā vēl nav noslīdējusi zem -32°C.

Kā arī trešdienas tiesas sēdē viņš sacīja, ka cietumā ēdiens ir labs, bet vēl nav saņēmis nevienu vēstuli, kā attaisnojumu tam minot to, ka viņš atrodoties pārāk tālu prom.

Biežās tiesas sēdes ir devušas Aleksejam Navaļnijam iespēju turpināt uzbrukumus prezidentam Vladimiram Putinam un karam Ukrainā, kā arī izaicināt un izsmiet cietumu sistēmu.

Pašlaik 47 gadus vecais Navaļnijs izcieš vairāk nekā 30 gadu cietumsodu par vairākām apsūdzībām, kas, pēc viņa teiktā, ir safabricētas, lai viņu apklusinātu, raksta Reuters.

Lasiet arī: Navaļnija sabiedrotie plāno izjaukt Putina ceļu uz prezidenta amatu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas