Krievijas okupētajā Ukrainas pilsētā nošauta visa ģimene

Piektdien, 27.oktobrī, Krievijas okupētajā Volnovahas pilsētā Ukrainas austrumos tika atrasti deviņi cilvēki, tostarp divi mazi bērni, nošauti savās mājās par atteikšanos pamest savu dzīvesvietu. Krievijas izmeklētāji pirmdien, 30.oktobrī, ziņoja, ka ir aizturējuši divus aizdomās turētos vīriešus, vēsta britu medijs BBC.

Sociālajos medijos izplatītajās fotogrāfijās redzami nedzīvi ķermeņi gultās ar asins traipiem un ložu caurumiem, daži no viņiem joprojām apskāvuši viens otru. Gan Krievija, gan Ukraina ir uzsākušas izmeklēšanu.

Ukrainas cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinets pirmdien paziņoja, ka pierādījumi liecina par Krievijas līdzdalību Volnovahas slepkavībās un “saskaņā ar sākotnējo informāciju tiek uzskatīts, ka Krievijas okupanti ir atbildīgi par visas ģimenes slepkavību, kura, kā ziņots, bija svinējusi dzimšanas dienu un atteicās atdot savu māju okupantiem no Čečenijas”.

Ukrainas kontrolētā Doneckas prokuratūra ziņoja, ka

personas armijas uniformās nošāva ģimeni pēc tam, kad ģimene atteicās pamest māju,

piebilstot, ka starp upuriem bija divi bērni, kas dzimuši 2014. un 2018.gadā.

Krievijas varas iestāžu Izmeklēšanas komiteja identificēja aizturētos aizdomās turamos kā Krievijas karavīrus no Tālajiem Austrumiem, kuri bija iestājušies Krievijas armijā. “Saskaņā ar sākotnējo informāciju tiek uzskatīts, ka nozieguma motīvs ir sadzīves konflikts,” ziņoja komiteja.

Krievijas Telegram ziņu kanāls Astra citēja upuru kaimiņus, kuri slepkavībās vainoja Krievijas bruņotos spēkus. Kāds kaimiņš sacīja, ka visiem esot bail. Cits Krievijas Telegram kanāls Baza ziņoja, ka mājinieki bija “konfliktējuši ar neidentificētiem vīriešiem militārā apģērbā bez militārajām zīmēm”.

Volnovahas pilsētu ieņēma Krievijas bruņotie spēki neilgi pēc 2022.gada februāra iebrukuma Ukrainā, kā rezultātā pilsēta tika plaši izpostīta. Šīs slepkavības tika veiktas laikā, kad notiek intensīvas kaujas Ukrainas austrumu un dienvidu reģionos.

Lasiet vairāk: VIDEO | Pūlis iebrūk Dagestānas lidostā, lai izrēķinātos ar izraēliešiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas