Krievijas uzbrukumos Ukrainā bojātas noliktavas un graudu tvertnes; ukraiņu lauksaimnieki cieš zaudējumus

Krievijas gaisa uzlidojumi Ukrainas dienvidos naktī uz trešdienu, 16. augustu, sabojāja graudu bunkurus un noliktavas Ukrainas upes ostā Reni pie Donavas. – tā, atsaucoties uz Odesas apgabala administrācijas vadītāja Oleha Kipera teikto, vēsta Reuters.

“Krievijas teroristi pagājušajā naktī divreiz uzbruka Odesas reģionam ar bezpilota lidaparātiem,” apgabala vadītājs paziņoja lietotnē Telegram,

“Viņu [Krievijas] galvenais mērķis ir ostas un graudu infrastruktūra reģiona dienvidos.”

Trieciena mērķis bija Reni osta, Telegram rakstīja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Andrijs Jermaks. Viņš norādīja, ka cietušo nav.

Kā iepriekš ziņots, naktī uz trešdienu, 2. augustu, Krievijas dronu triecienā Izmajilā pie Donavas nodarīti nopietni postījumi graudu noliktavām, kas izraisīja pārtikas cenu pieaugumu pasaulē.

Toties Ukrainas dienvidaustrumu frontes līnijas lauksaimnieki, kuri ir pārdzīvojuši Krievijas raķetes, tagad baidās no vēl viena trieciena – zemas graudu cenas, raksta Reuters.

Kāds lauksaimnieks Dņepropetrovskas apgabalā intervijā Reuters ir teicis, ka viņam nākas glabāt savu ražu raķetes bojātā noliktavā, jo nevar atļauties tērēt naudu tās labošanai, gadījumā, ja tā atkal tiek sabojāta. Viņš piebilda, ka arī pārdot nesteidzas, jo

tāda cena, kāda šobrīd tiek piedāvāta, lauksaimniekiem nav pieņemama.

Viņš ir teicis, ka ar pašreizējo graudu cenu arī noliktavas nav iespējams atjaunot.

Jūlijā, kad Krievija izstājas no starptautiskās vienošanās, kas ļautu veikt labības eksportu no Ukrainas pa Melno jūru, cena, ko Ukrainas lauksaimnieki saņem no tirgotājiem, kritās līdz sāpīgam minimumam.

Lasiet arī: Krievija paziņo par izstāšanos no “labības darījuma”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas