Krievu ģenerālis esot devies “atpūtā”

Bijušais Krievijas armijas komandieris Sergejs Surovikins nav manīts kopš Vāgnera grupas dumpja jūnija otrajā pusē, un kāds parlamenta deputāts norādījis, ka ģenerālis “atpūšoties”, raksta britu raidorganizācija BBC.

Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Andrejs Kartapolovs paziņojis, ka ģenerālis Surovikins “nav sasniedzams”, tādējādi raisot spekulācijas par militārpersonas atrašanās vietu. Neapstiprināta informācija liecina, ka Surovikins aizturēts, lai nopratinātu par iespējamu iesaisti vāgneriešu dumpī, un tiek uzskatīts, ka viņu ar Vāgnera grupas īpašnieku saistījušas draudzīgas attiecības.

Vāgnerieši 24.jūnijā sarīkoja dumpi ar plānu gāzt augstākās armijas amatpersonas, tomēr pārtrauca gājienu pusceļā uz Maskavu. Pēc tam algotņiem tika piedāvāta iespēja vai nu pievienoties Krievijas regulārajai armijai, vai doties dienēt Baltkrievijā.

Trešdien, 12.jūlijā, Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka grupējums noslēdz ieroču un militārā ekipējuma nodošanu, un ir atdotas vairāk nekā 2000 vienības, to vidū tanki, raķešu palaišanas sistēmas un artilērija.

Surovikins pēdējo reizi redzēts video ierakstā, kas publicēts dumpja laikā.

Tajā viņš aicinājis vāgneriešus pārtraukt sacelšanos. Dažas dienas vēlāk mediji ziņoja par ģenerāļa arestu, tomēr tam nav sekojis oficiāls paziņojums par arestu vai Surovikina atrašanās vietu.

Par “ģenerāli Armagedonu” dēvētais Surovikins oktobrī tika iecelts par Krievijas spēku komandieri Ukrainā, tomēr jau pēc trīs mēnešiem viņu nomainīja Valērijs Gerasimovs.

Lasiet arī: ASV medijs: Krievijas ģenerālis esot zinājis par Prigožina plāniem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas