Laikapstākļi Valentīndienā – pelēcīgi un mākoņaini

Līdzīgi kā aizvadītajās dienās, arī trešdien, 14.februārī, laiks būs pelēcīgs un mākoņains. Dienas gaitā mākoņi vietām palaikam atnesīs nokrišņus – slapju sniegu un lietu, valsts galējos austrumos no rīta turpinās veidoties apledojums, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūšot lēnam vējam atsevišķos reģionos saglabāsies migla. Termometra stabiņš pakāpsies līdz -1…+4 grādu atzīmei.

Sinoptiķi norāda, ka darba nedēļas beigās pie mums ieplūdīs vēl siltāka gaisa masa, līdz ar to temperatūra paaugstināsies. Termometra stabiņš nedaudz zem 0 grādu noslīdēs tikai naktīs valsts galējos austrumos. Pārējā valstī, kā nakts stundās tā arī dienu laikā gaisa temperatūra būs pozitīva, Kurzemē un valsts centrālajā daļā sasniedzot pat +5…+8 grādiem. Palaikam sagaidīsim gan lietu, gan slapju sniegu, arī vējš darba nedēļas izskaņā kļūs nedaudz brāzmaināks.

Brīvdienās atkal ieplūstot aukstākam gaisam temperatūra pazemināsies.  

Ja sestdien temperatūra naktī un dienā būs -1…+5 grādi, tad naktī uz svētdienu termometra stabiņš visā valstī noslīdēs līdz -1…-6 grādiem,  arī dienā pieturēsies sals.  Naktī uz pirmdienu gaiss austrumos varētu atdzist līdz -15 grādiem, tomēr jāņem vērā, ka prognozes ir ļoti mainīgas – sinoptiķi aicina tām sekot līdzi.

Lasiet arī: Par “vēstures apgānīšanu” Krievija meklēto personu sarakstā iekļauj Kallasu un Latvijas deputātus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas