Laiks kļūs siltāks un lietaināks

Trešdien, 21.februārī, debesis pilnībā aizklās bieza mākoņu sega. Dienas vidū Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona, kas lielākoties nesīs lietu, bet valsts austrumos arī slapju sniegu, sniegu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daļa ceļu būs slideni, vietām redzamību apgrūtinās migla, dūmaka, tādē sinoptiķi aicina ievērot piesardzību!

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, taču pēcpsudienā tas jūras piekrastē pastiprināsies no dienvidiem, dienvidrietumiem, brāzmās sasniedzot līdz 15 m/s. Gaiss iesils līdz 0…+5 grādiem.

Valsts teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, nedēļas otrajā pusē laiks kļūs pavasarīgs. Lai gan laiks būs siltāks, daudzie mākoņi tāpat palaikam atnesīs lietu, piektdien un sestdien līs plašākā teritorijā, kā arī nokrišņu intensitāte būs lielāka.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka atmosfēras spiediena izmaiņu dēļ, brīžiem vējš kļūs brāzmaināks, visstiprākās vēja brāzmas gaidāmas tieši brīvdienās. Gaisa temperatūra būs lielākoties pozitīva, diennakts tumšajās stundās minimālā gaisa temperatūra nebūs zemāka par -1  grādu, bet gaišajās stundās termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā pakāpsies līdz +2…+7 grādu atzīmei, dažviet nedēļas izskaņā līdz pat +10 grādi.

Februāra pēdējās nedēļas iesākumā laikapstākļi būs līdzīgi.

Lasiet arī: “Rīgas satiksme” izstrādājusi jaunu logo; izlietotā summa iespaidīga

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas