Latvijas propāna gāzi soda par mēģinājumu pārkāpt sankcijas

Ir noskaidrots, ka prokuratūra šogad kopš augusta ir piemērojusi naudas sodus diviem uzņēmējiem lietās par starptautisko sankciju pārkāpšanu pret Baltkrieviju vai mēģinājumu to darīt.

Vienam no uzņēmuma Latvijas propāna gāze līdzīpašniekiem Anatolijam Černiham par sankciju pārkāpšanas mēģinājumu, kas izdarīts 2022.gada 23.maijā, piemērots 12 400 eiro sods. Prokuratūra piemēroja piespiedu ietekmēšanas līdzekļus arī Latvijas propāna gāzei –

uzņēmumam noteikta tiesību ierobežošana

uz vienu gadu veikt darījumus ar Baltkrievijas vai Baltkrievijā reģistrētiem uzņēmumiem.

No uzņēmuma veikta naudas piedziņa 24 800 eiro apmērā un piemērota mantas konfiskācija 9 500 eiro vērtībā. Arī 64 008 eiro, kas atradās bankā, prokuratūra atzina par ar noziedzīgu nodarījumu saistītu mantu un nolēma konfiscēt.

Lietu izmeklēja Valsts drošības dienests (VDD), kas, neminot personas vārdu, iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka kriminālprocesu dienests sāka 2022.gada 28.septembrī, un izmeklēšana bija saistīta ar dzelzs un tērauda produkcijas darījumiem.

Reģistra Firmas.lv informācija liecina, ka Latvijas propāna gāzes īpašnieki ir pats uzņēmums (49%), SIA AC gāze (20,5%), kuras vienīgais īpašnieks ir Anatolijs Černihs, SIA Fly Gas (20,5%), kuras vienīgais īpašnieks ir Aleksandrs Siņegubovs, kā arī tiešā veidā Černihs (5%) un Siņegubovs (5%). Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 101,4 miljoni eiro, bet peļņa – 3 miljoni eiro.

Citā lietā prokuratūra kādam uzņēmējam piemērojusi 7440 eiro sodu par to, ka viņš pārkāpa Eiropas Savienības noteiktās sankcijas. Savukārt uzņēmumam piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis – aizliegums importēt preces no Baltkrievijas uz diviem gadiem. Persona būdama viens no uzņēmuma valdes locekļiem importēja no Baltkrievijas Latvijā 21,3 tonnas linu spaļu granulu.

Lasiet arī: Kremlis gatavs Rietumu sankcijām, kamēr daudziem Krievijā alga nesedz pamatizdevumus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas