Latviju sagaida vētrainas brīvdienas: stipri nokrišņi un vējš līdz 22 m/s

Brīvdienās laika apstākļus noteiks ciklona darbība, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, plašākā teritorijā līs un pūtīs brāzmains vējš, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Valsts teritoriju šķērsos plašākas nokrišņu zonas –  naktī uz sestdienu valsti no rietumiem šķērsos pirmā nokrišņu zona, vietām atnesot stipru un ilgstošu lietu, svētdien Vidzemes rietumos pat ļoti stipru, kā arī iespējams pērkona negaiss.

Arī vējš pastiprināsies un pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem, brīvdienās brāzmās sasniedzot līdz 15-19 m/s, piekrastē pat līdz 22 m/s! Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās, naktīs gaisam atdziestot līdz +12…+18 grādiem, un dienās iesilstot līdz +18…+24 grādiem.

Sinoptiķi norāda, ka jaunās nedēļas sākumā arī gaidāms lietus. Pirmdien līs visa valsts teritorijā, bet nakts pirmajā pusē nokrišņi mitēsies. Vējš vēl saglabāsies brāzmains teritorijas rietumu daļā, tur sasniedzot 15 m/s. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +12…+17 grādiem, piekrastē būs par kādu grādu siltāk.

Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17…+19 grādiem. Otrdien un trešdien debesis skaidrosies un lietus gaidāms tikai naktī uz otrdienu, pierims arī vējš. Nakts laikā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11…+16 grādiem, bet vietām piekrastē nebūs vēsāk par +19 grādiem, savukārt diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +20…+24 grādiem.  

Darba nedēļas izskaņā mākoņu un nokrišņu daudzums palielināsies un vējš jau atkal pūtīs stiprāk. Gaisa temperatūra būs līdzīga kā līdz šīm, vietām par kādu grādu augstāka.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Vācijas banka ieinteresēta Lietuvā; Seima spīkere par žurnālistu apvainošanu vēlas naudas sodus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas