Lembergam piespriestais četru gadu cietumsods vēl nestāsies spēkā

Kā BNN noskaidroja Rīgas apgabaltiesā (RAT), tad trešdien, 26.septembrī, tās Krimināllietu kolēģijas pasludinātais spriedums tā dēvētajā “Lemberga krimināllietā” var stāties spēkā tikai pēc tam, kad apritējis termiņš tā pārsūdzībai.

Šajā gadījumā tās būs 20 dienas pēc pilnā sprieduma sastādīšanas (kas vēl nav izdarīts, jo sēdē tika nolasīts vien sprieduma saīsināts variants). Tiek ziņots, ka sprieduma pilnais teksts būs pieejams 11.oktobrī. 

“Ņemot vērā to, ka apsūdzētie nav atzinuši sevi par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās,

ir liela iespējamība, ka tiks iesniegtas kasācijas sūdzības

par šo nolēmumu,” portālam prognozēja tā uzrunātais RAT priekšsēdētājas palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos Raimonds Ločmelis. Viņš norādīja, ka patlaban apsūdzētajam Aivaram Lembergam ir noteikts tikai aizliegums attiecībā uz domes priekšsēdētāja amatu un atbrīvojums no apcietinājuma pret drošības naudu.

***

Atbilstoši Pašvaldības domes deputāta statusa likuma 3.pantam, “Deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa: [..] 2) ar dienu, kad likumīgā spēkā ir stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums vai spēkā stājies tiesas nolēmums, ar kuru tiesa deputātam ir nodibinājusi aizgādnību”. Taču, ja tiek iesniegta kasācijas sūdzība, kā to pieļāva RAT pāstāvis, tad – sprieduma stāšanās spēkā tiek apturēta līdz augstākas instances tiesas lēmumam. Tieši tādēļ Aivars Lembergs ir arī līdz šim saglabājis Ventspils domes deputāta pilnvaras. 

Lasiet arī: Apgabaltiesa Lembergam piespriež četrus gadus cietumā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas