Levits cer saglabāt Latvijas regulējumu par patiesā labuma guvējiem

Valsts prezidents Egils Levits, trešdien, 25.janvārī, Rīgas pilī tikās ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (JV), lai pārrunātu «aktuālos tieslietu jautājumus Latvijā», kā arī mūsu valsts aktīvo nostāju īpaša starptautiska tribunāla izveidei – Krievijas agresijas nozieguma izmeklēšanai.

Valsts prezidenta kanceleja ziņo, ka valsts galva un ministre pārrunāja Latvijas tieslietu jomas nostāju saistībā ar Eiropas Savienības tiesas lēmumu, atceļot ES direktīvu, kas noteica atklātību informācijai par patiesā labuma guvējiem. Levits un Lībiņa-Egnere bija vienisprātis, ka Latvijā joprojām ir jāpatur spēkā norma, kas paredz atklāt juridisko personu patiesā labuma guvējus.

Tas veicina godīgu, caurspīdīgu finanšu sektora darbību.

Tāpat Valsts prezidents informēja ministri, ka paredz iesniegt Saeimā grozījumu projektu Partiju finansēšanas likumā, kuru mērķis ir stiprināt partiju saturisko kapacitāti. Levits šo jautājumu jau ir pārrunājis ar vairākām Saeimas frakcijām.

Valsts prezidents un ministre pārrunāja Ekonomisko lietu tiesas darbību un iespējamo tiesas kompetences paplašināšanu. Sarunas dalībnieki secināja, ka

līdzšinējais Ekonomisko lietu tiesas darbs ir bijis efektīvs un profesionāls.

Bez citiem aktuāliem jautājumiem, piemēram, Centrālās vēlēšanu komisijas darba reorganizācijas, tika pārrunāts arī tas, kā likumdošanā īstenot Satversmes tiesas spriedumu par civilo savienību Latvijā.

Lasiet arī: ES Tiesa atceļ uzņēmumu patieso labuma guvēju publiskošanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas