Lielbritānijā “nežēlīgā” uzbrukumā ar nazi nogalināti divi bērni, deviņi ievainoti

Divi bērni ir nogalināti un deviņi ievainoti, seši no tiem kritiskā stāvoklī, “nežēlīgā” uzbrukumā ar nazi Teilores Sviftas tematikas pasākumā Anglijas ziemeļrietumos, Sautportā, kā arī divi pieaugušie ir kritiskā stāvoklī un 17 gadus vecs jaunietis ir arestēts un aizturēts aizdomās par slepkavību un slepkavības mēģinājumu, pirmdien, 29.jūlijā, pavēstīja policija, ziņo raidsabiedrība BBC.

Daudziem bērniem Apvienotajā Karalistē šonedēļ sākās pirmā skolēnu vasaras brīvlaika nedēļa.

Mersisaidas policija paziņoja, ka bruņota policija aizdomās turamo aizturēja un konfiscēja nazi pēc tam, kad ap plkst. 11.50 pēc vietējā laika tika izsaukta uz kādu adresi Sautportā, Liverpūlē uz “nopietnu incidentu”.

Policija paziņoja, ka uzbrukuma motivācija ir “neskaidra”, taču tas netiekot uzskatīts par terorisma aktu.

Uz deju nodarbību, kurā piedalījās bērni vecumā no sešiem līdz desmit gadiem, steidzās bruņoti reaģēšanas transportlīdzekļi, 13 ātrās palīdzības mašīnas un ugunsdzēsēji.

Galvenā inspektore Serēna Kenedija (Serena Kennedy) preses konferencē sacīja, ka policisti, reaģējot uz izsaukumiem, “bija šokēti”, konstatējot, ka vairāki cilvēki, no kuriem daudzi bija bērni, ir cietuši “nežēlīgā uzbrukumā” un guvuši nopietnus ievainojumus.

“Kā zināms, bērni apmeklēja Teilores Sviftas pasākumu deju skolā, kad ar nazi bruņotais jaunietis ienāca un sāka uzbrukt bērniem,” viņa sacīja. “Mēs uzskatām, ka cietušie pieaugušie drosmīgi centās aizsargāt bērnus, kuriem tika uzbrukts.”

Premjerministrs Kīrs Stērmers (Keir Starmer) vietnē “X” pauda šoku par uzbrukumu un izteica līdzjūtību cietušajiem.

“Šodienas notikumi ir patiesi briesmīgi, un es zinu, ka visa valsts ir dziļi satriekta par redzēto un dzirdēto,” sacīja Stērmers.

Arī karalis Čārlzs vietnē “X” norādīja, ka viņš un viņa sieva ir “dziļi satriekti”, uzzinot par “ārkārtīgi šausmīgo incidentu”.

“Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību, aizlūdzam par ģimenēm un tuviniekiem, kuri tik traģiski zaudējuši dzīvību, kā arī visiem, kurus skāris šis patiesi briesmīgais uzbrukums,” rakstīja karalis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operāciju vadītājs BBC ainu, kas sagaidīja mediķus aprakstīja kā “postošu un briesmīgu”, piebilstot: “Nav šaubu, ka šim incidentam būs ilgstoša ietekme uz visu kopienu.”

Teilores Sviftas fanu grupa ir izveidojusi līdzekļu vākšanas akciju “Swifties for Southport”, lai palīdzētu cietušajiem un viņu ģimenēm.

Lasiet arī: Lietuva apsver Latvijas lūgumu nosūtīt robežsargus cīņai pret nelegālo migrāciju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas