Lielbritānija vienojas ar Turciju par pasākumiem migrācijas plūsmas mazināšanai

Lielbritānija noslēgusi vienošanos ar Turciju, lai mazinātu migrācijas plūsmu, kas ved caur Vidusjūras valstīm tālāk Eiropā, un plānotas arī kopīgas operācijas cilvēktirdzniecības grupējumu izjaukšanai, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pirms nākamgad gaidāmajām vēlēšanām migrācijas jautājumi ieņem būtisku vietu Liebritānijas politiskajā dienskārtībā. Valdība informējusi, ka atbalstīs jauna Turcijas policijas centra izveidošanu, kas tiks radīts, balstoties uz esošo varas iestāžu sadarbību.

Saskaņā ar jauno saprašanās memorandu, notiks arī ātrāka apmaiņa ar muitas datiem.

Lielbritānijas iekšļietu ministre Svella Breivermane (Suella Braverman) sacīja: “Mūsu sadarbība ar Turciju, tuvu draugu un biedru, ļaus mūsu varas iestādēm strādāt kopā, lai risinātu šo starptautisko problēmu un palīdzēs tikt galā ar mazo laivu pārvietošanos.”

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks (Rishi Sunak) migrācijas problēmu risināšanu ir padarījis par vienu no savām prioritātēm, tādējādi cenšoties mazināt atšķirību vēlētāju atbalstā, kas viņa partiju šķir no leiboristiem.

Lielbritānijā sākusies patvēruma meklētāju izmitināšana uz baržām. Tā ir daļa no valdības plāna viesnīcu atslogošanai, kas līdz šim tika izmantotas to patvēruma meklētāju izmitināšanai, kuri ieradās Lielbritānijā ar nelielām laivām šķērsojot Lamanša šaurumu.

Lasiet arī: Lielbritānijas ministrs noliedz jaunā izmitināšanas plāna bīstamību

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas