Lieldienās gaiss varētu iesilt līdz pat +21 grādam

Pirmdien, 25.martā, un otrdien mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, palaikam teritorijas lielākajā daļā gaidāmi arī nokrišņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Lai gan otrdien tie galvenokārt būs lietus formā, pirmdien vietām austrumos iespējama neliela sniega segas kārtiņas veidošanās.

Sinoptiķi aicina ceļas satiksmes dalībniekus būt īpaši piesardzīgiem tieši nakts un rīta stundās – dažviet redzamību apgrūtinās migla, un atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +2…-3 gŗādiem, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +3…+9 grādiem.

Trešdien Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltā gaisa masa no dienvidiem, kas atnesīs pavasarīgākus laika apstākļus.

Gan trešdien, gan ceturtdien biežāk uzspīdēs saule un kā dienas, tā arī nakts aizritēs ar lielākoties sausu laiku. Valsts teritorijā nedaudz pastiprināsies vējš, kas pūtīs no austrumu puses. Gaisa temperatūra pakāpeniski sāks paaugstināties. Naktī uz trešdienu gaiss vēl atdzisīs līdz -2…+3, bet jau naktī uz ceturtdienu minimālā gaisa temperatūra būs +2…+7 grādu robežās. Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10…+15 grādus, vienīgi dažviet Kurzemē līča piekrastē termometra stabiņš pieturēsies pie +6…+10 grādu atzīmes.

Nedēļas izskaņā lietus plašākā teritorijā gaidāms piektdien, brīvdienās tas būs tik vietām. Šī brīža prognoze liecina, ka Lieldienās saglabāsies siltais laiks, dažviet Latvijā gaiss varētu iesilt līdz pat +21 grādm! Prognozes nākamajām brīvdienām ir mainīgas, tādēļ sekojiet līdzi jaunākajai informācijai!

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Prezidents atsakās atbildēt uz jautājumiem par trauksmes cēlāja ziņojumu; banka samazina 2024.gada IKP prognozi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas