Lietuvas un Grieķijas ministri laipni uzņem Grieķijas aviokompāniju Viļņā

Lietuvas transporta un sakaru ministrs Marjus Skuodis (Marius Skuodis) un Grieķijas infrastruktūras un transporta ministrs Hrists Staikūrass (Christos Staikouras) apsveica Grieķijas aviokompāniju “Aegean Airlines”, kas no piektdienas, 19.aprīļa, Lietuvā uzsāk tiešos regulāros lidojumus no/uz Atēnām, informē Lietuvas Republikas Transporta un sakaru ministrija.

Kā norāda ministrs Skuodis, šīs jaunās aviokompānijas ienākšana Lietuvas tirgū neapšaubāmi uzlabos savienojamību starp Lietuvu, kā arī palīdzēs Lietuvai vēl vairāk paplašināt lidojumu tīklu Eiropā.

“Šī ir desmitā tradicionālā aviosabiedrība, kas darbosies Viļņas lidostā.

Esmu gandarīts, ka no šodienas Lietuva un Grieķija būs vēl labāk savienotas, un divi iknedēļas lidojumi uz Atēnām būs ērts veids, kā savienot ne tikai Grieķijas kontinentālo daļu, bet arī daudzas tās salas, kā arī tas būs labs starpposms ceļotājiem, kas dodas uz citiem galamērķiem,” teica satiksmes un komunikāciju ministrs Marjus Skuodis.

Pēc ministra Staikūrasa teiktā, pirmā reisa atklāšana starp Atēnām un Viļņu satuvina abas valstis un to pilsoņus.

“Ir pagājusi tikai nedēļa, kopš mēs tikāmies Viļņā augsta līmeņa Ukrainas dialoga, Biznesa foruma un Trīs jūru iniciatīvas samita ietvaros, un šodien mēs esam liecinieki vēl vienam solim mūsu divpusējās sadarbības nostiprināšanā. Mēs priecājamies par šo lidojumu, kas savieno Baltijas un Egejas jūru, valstis, iedzīvotājus un kultūras,” sacīja infrastruktūras un transporta ministrs Hrists Staikūrass.

Aviokompānija “Aegean Airlines” lidojumus no Viļņas uz Atēnām veiks pirmdienās un piektdienās,

bet no Atēnām uz Viļņu – svētdienās un ceturtdienās ar lidmašīnu “Airbus A320”.

Grieķijas aviokompānija “Aegean Airlines” 2023.gadā piedāvāja lidojumus uz 180 galamērķiem 49 valstīs.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvas prezidenta amata kandidātu viedokļi par aizsardzības nodokli un mācībām krievu valodā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas