LIZDA atkārtoti pieprasa valdību pildīt streika vienošanās prasības

Latvijas Izglītības un zinātnieku arodbiedrība (LIZDA) turpina pieprasīt Ministru kabinetam (MK) izpildīt visu streika vienošanos, lai līdz 30 jūnijam tiktu pieņemti nepieciešamie grozījumi. Ja streika prasības netiks izpildītas tiks pieprasīta izglītības un ziņātnes ministres Andas Čakšas (JV) demisija, norāda LIZDA.

LIZDA skaidro, ka grozījumi ir nepieciešami, lai sakārtotu jautājumus, kas skar pirmsskolas, pamata un vidusskolas finansēšanas kārtību,profesionālās ievirzes un finansējumu interešu un speciālās izglītības pedagogiem.  

“Ja līdz 30.jūnijam nepieciešamie grozījumi normatīvajos aktos netiek veikti, līdz 3.jūlijam arodbiedrība pieprasīs Izglītības un zinātnes ministres demisiju,” teikts LIZDA oficiālajā paziņojumā. 

Arodbiedrība arī uzsver, ka ja neviena no prasībām netiks izpildīta, LIZDA valde lems par tālāku rīcību. 

LIZDA padome trešdien, 7.jūnija sapulcē uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM)  iesniegtos aprēķinus, analizējot, vai visas pedagogu streika prasības ir izpildītas.

Tostarp īpaša uzmanība sapulcē tika veltīta jautājumam par darba slodzes balansēšanai nepieciešamo finansējumu, joprojām pastāvot bažām par to, vai ar valdības piešķirto finansējumu pietiks visu streika prasību izpildei.

LIZDA Padomes sēdē piedalījās IZM parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš un nozares ministres padomnieks Sergejs Ancupovs, kuri uzklausīja LIZDA reģionālo līderu viedokli par pašreizējo situāciju pedagogu saimē un to, kāda praktiskā rīcība tiek sagaidīta no IZM.

Lasiet arī: KNAB pārbauda Staķa rīkojumu par braucienu uz Tamperi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas