Maizē atrastās žurku atliekas no produktu plauktiem liek atsaukt Japānas iemīļotāko maizi

Viens no Japānā pazīstamākajiem maizes zīmoliem, ko ražo uzņēmums “Pasco Shikishima Corporation”, atsauca apmēram 104 000 iepakojumu sagrieztās baltmaizes un piedāvā kompensācijas pēc tam, kad vismaz divos iepakojumos tika atrastas melnās žurkas atliekas, piektdien, 10.maijā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

“Pasco” maize ir viens no pamatproduktiem daudzās japāņu mājsaimniecībās, un tā ir plaši izplatīta lielveikalos un veikalos visā valstī.

Līdz šim nav saņemti ziņojumi, ka kāds būtu saslimis, teikts šīs nedēļas sākumā “Pasco” izplatītajā paziņojumā.

“Mēs ļoti atvainojamies par sagādātajām neērtībām mūsu klientiem,

sadarbības partneriem un visām iesaistītajām pusēm,” teikts paziņojumā.

Rūpnīcas līnija Tokijā kopš tā laika ir apturēta, un, lai gan uzņēmums neatklāja, kā žurka nokļuva maizē, tas apsolīja pastiprināt kvalitātes kontroli, “lai tas nekad vairs neatkārtotos”.

Uzņēmums eksportē savu produkciju arī uz vairākām valstīm, tostarp ASV, Ķīnu, Austrāliju un Singapūru, un, izmantojot tiešsaistes veidlapu, piedāvā cietušajiem klientiem kompensāciju.

Lai gan augsto sanitāro standartu dēļ Japānā pārtikas produktu atsaukšana no tirgus notiek reti, nesenie incidenti ir izraisījuši bažas. Piemēram, skolēni saslima no skolā piegādātā piena, kāds zāļu ražotājs atsauca holesterīna līmeni pazeminošus uztura bagātinātājus, kas satur sarkanā rauga rīsus, sakarā ar iespējamiem nāves gadījumiem, un pagājušajā gadā veikalu tīkls “7 Eleven” atsauca produktus pēc tam, kad rīsu bumbiņā tika atrasts tarakāns.

Lasiet arī: “AstraZeneca” atsauc Covid-19 vakcīnu visā pasaulē, norādot uz jaunāku vakcīnu pārpalikumu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas