Mamikins atkal “pavīdējis” Kremļa propagandas medijos

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins savā profilā vietnē Facebook padalījies ar aicinājumu noskatīties Kremļa propagandas raidījumu ar viņa dalību.

Ierakstā klāt pievienotajā bildē Mamikins pozējis kopā ar “kaislīgāko” Kremļa propagandistu Vladimiru Solovjovu.

“Neaizmirstiet šodien noskatīties raidījumu “Vakars ar Vladimiru Solovjovu”,” vēsta paraksts zem bildes.

Solovjovs ir “slavens” ar saviem izteicieniem saistībā ar “aicinājumiem nogalināt ukraiņu bērnus, jo tādiem neesot vietas uz zemes”, “NATO vēlas iznīcināt vareno Krievzemi”, u.c. veida propagandiskiem paziņojumiem un atklāsmēm.

Nesen Solovjovs apvainoja arī Baltijas valstis dronu uzbrukumā Pleskavas apgabalam, uzsverot, ka “Baltijas valstis ir jānoslauka no zemes virsas”.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji pauž, ka acīmredzot bijušais EP deputāts “nemācās no savām kļūdām” un kā “spītīgs auns turpina kāpt uz tiem pašiem grābekļiem”.

Raidījumā Mamikins apgalvoja, ka “Rīga un Tallina ir krievu pilsētās”. Savukārt Solovjovs “mierināja” Mamikinu, ka, “esot nedaudz jāpagaida, mēs [Krievija] Ukrainā pabeigsim, un pēc tam Taivāna”. “Saprotu, pēc tam vajag palīdzēt ķīniešu draugiem,” Solovjovam atbildēja Mamikins. 

Tāpat bijušais EP deputāts uzsvēra, “cik svētu un varenu darbu Krievija veic Ukrainā”.

“Pašlaik notiek daudzas mazas traģēdijas – šobrīd no Latvijas lēnā garā deportē aptuveni 3600 Krievijas pilsoņus, kuri tur dzīvo legāli.” pauda Mamikins, un piebilda, ka Latvijas valdība plānojot izsūtīt arī tos, kuri ir nokārtojuši obligāto valsts valodas eksāmenu. 

BNN jau vēstīja, ka Valsts drošības dienests (VDD) vērtē Mamikina publiskās aktivitātes krievu propagandas medijos.

Dienests ir pievērsis uzmanību Mamikina dalībai Kremļa propagandu izplatošā televīzijas kanāla Tsargrad TV raidījumā un vērtē to atbilstoši savai kompetencei.

Lasiet arī: VDD vērtē bijušā EP deputāta Mamikina publiskās aktivitātes

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas