Mediji atsauc TV3 raidījumā pret Šveices investoru vērstos melus

Sekojot TV3 raidījuma Nekā personīga pēdās, arī portāla Delfi.lv krievu redakcija  ir koriģējusi tā veidotā sižeta atstāstu un atsaukusi nepatiesos apgalvojumus, kas janvāra vidū tika izplatīti par Šveices uzņēmumu TELF AG.

TELF AG uzstāja uz mediju pieļautās kļūdas atzīšanu un apmelojumu atsaukšanu. Uzņēmums darbojas visā pasaulē, apkalpojot klientus un sniedzot risinājumus preču ražotājiem vairāk nekā 50 valstīs.

TELF AG uzstāja, ka

NEPĀRDOD KRIEVIJĀ IEGŪTUS MATERIĀLUS UN NEVEIC MATERIĀLU TIRDZNIECĪBU UZ KRIEVIJU,

kā tas maldīgi tika pausts raidījumā Nekā personīga. Neprofesionāli paļaujoties uz viltusziņu resursiem–izspiedēju apgalvojumiem, raidījuma veidotāji un pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica tiražēja melīgus izdomājumus par šī preču un izejvielu tirdzniecības uzņēmuma iesaisti agresorvalstij noteikto sankciju apiešanā.

BNN jau vēstīja, ka Šveicē bāzētais starptautiskais uzņēmums TELF AG vienojies par investīcijām Ventspils brīvostas uzņēmumā Baltic Coal Terminal. Investīcijas tiks veiktas sadarbībā ar stratēģiskiem konsorcija partneriem no Kazahstānas. Šobrīd ir noslēgts saistošs sadarbības līgums un notiek uzņēmuma padziļināta izpēte. Investīciju darījumu paredzēts pabeigt 2023.gada 1.ceturksnī. Potenciālā darījuma kopējā summa pagaidām netiek publiskota.

Lasiet arī: Šveices uzņēmums TELF AG izveido investoru konsorciju investīcijām Baltic Coal Terminal

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas