Pie Saiemas notiek mediķu protests

Mediķu protestā pie Saeimas ceturtdienas, 11.maija rītā pulcējušies vairāki simti dalībnieku.

Dalībnieki sagatavojuši plakātus, kas vēsta, “ar slimu tautu ekonomiku neizārstēsi”, “zārks vai čemodāns”, “veselība ir cilvēktiesības”.

Pie Saeimas ieejas izvietotas sveces.

Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Artūrs Šilovs piketā norādīja, ka “līdz vakaram šodien nomirs 79 cilvēki. 13 no tiem nāve būtu novēršana, ja būtu kvalitatīva veselības aprūpe”. Pēc tam tika ieturēts klusuma brīdis.

Notiekošo uzrauga likumsargi.

Kā vēstīts, vairākas Latvijas pacientu organizācijas un medicīnas darbiniekus pārstāvošās asociācijas ir nosūtījušas atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, pieprasot iepriekš uzņemto saistību un solījumu izpildi attiecībā uz veselības aprūpes finansējumu, informē Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Lai prasītu politiķu atbildību par uzņemtajām saistībām, organizācijas apliecina gatavību pulcēt nozares darbiniekus un pacientus plānotajā šodienas protesta akcijā.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece uzsvēra, ka gadījumā, ja valdība viņus nesadzirdēs un ja nākamā gada budžetā faktiskā un reālā nauda veselības aprūpes budžetam būs mazāka, tad rudenī tiks rīkots plašāka mēroga streiks.

Lasiet arī: EP atbalsta ES pievienošanos Stambulas konvencijai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas