Melnis starp pirmajiem uzdevumiem amatā izvirzījis elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) starp pirmajiem uzdevumiem amatā izvirzījis elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu.

Melnis pirmdien, 18.septembrī,  intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja, ka starp pirmajiem uzdevumiem amatā izvirzījis elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu, gatavošanos nākamajai apkures sezonai, kā arī iepazīšanos ar progresu Latvijai sasniedzamajos klimata mērķos.

“Pirmais ir tarifi – jāpieņem ļoti strauji un ātri lēmumi. Otrais – mēs redzam, ka tuvojas apkures sezona, kur noteikti būs daudz jautājumu jārisina,” sacīja Melnis,

piebilstot, ka starp pirmajiem uzdevumiem ir arī iepazīšanās ar lielajiem klimata mērķiem, kas Latvijai ir jāsasniedz, apzinot, kur Latvija šobrīd atrodas, kāda ir attīstība un vai Latvija varēs sasniegt visus šos uzstādītos mērķus.

Tostarp Melnis minēja, ka jau pirmdien, 18.septembrī, koalīcija plāno pārrunāt jautājumu par elektroenerģijas sadales tarifiem. “Mēs jau šodien tiksimies koalīcijas padomē. Runāsim par šo jautājumu,” teica ministrs, piebilstot, ka tiks meklēts risinājums, lai varētu maksimāli ātri palīdzēt mājsaimniecībām samazināt tarifa kāpumu.

Jautāts, cik lielam vajadzētu būt tarifa samazinājumam, ministrs norādīja, ka ar situāciju vēl ir jāiepazīstas detalizēti.

“Es negribētu spekulēt. (..) Tas tomēr ir speciālistu lēmums,” sacīja Melnis. 

Jau ziņots, ka Saeima piektdien, 15.septembrī, apstiprināja jauno Ministru kabinetu premjerministres Evikas Siliņas (JV) vadībā. Valdību veido JV, ZZS un Progresīvie.

Lasiet arī: Ar Latvenergo rekordaugsto peļņu varēja mazināt sadales tarifa kāpumu, pārmet banku analītiķi

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas