“Meta” bloķē RT un citus Krievijas valsts medijus visās savās platformās

“Facebook”, “Instagram”, “WhatsApp” un “Threads” īpašniece “Meta” pirmdien, 16.septembrī, paziņoja, ka globāli aizliedz Krievijas valsts raidorganizācijai RT, “Rossija Segodnja” un citiem Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļiem darboties savās platformās, apgalvojot, ka šie mediji izmantojot maldināšanas taktikas, veikuši slēptas ietekmes operācijas tiešsaistē un izvairījušies no to konstatēšanas tās platformās, ziņo “Reuters”.

Šis solis iezīmē būtisku eskalāciju, iepriekš gadiem ilgi ierobežojot Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļu darbību, piemēram, bloķējot reklāmas un mazinot šo organizāciju ierakstu pamanāmību.

“Pēc rūpīgas apsvēršanas mēs paplašinājām mūsu pašreizējo tiesībaizsardzības pasākumu klāstu pret Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļiem. Tagad “Rossiya Segodnya”, RT un citi mediji visās mūsu lietotnēs visā pasaulē būs aizliegti saistībā ar ārvalstu iejaukšanās darbībām,” teikts sociālo mediju uzņēmuma rakstiskā paziņojumā.

Tuvākajās dienās aizliegums tiks ieviests visās “Meta” platformās, tostarp “Instagram”,. “Threads” un “WhatsApp”.

“Meta” Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļu aizliegums nāca klajā pēc tam, kad ASV izvirzīja apsūdzības naudas atmazgāšanā diviem RT darbiniekiem par iespējamu amerikāņu uzņēmuma nolīgšanu, lai ietekmētu 2024.gada vēlēšanas.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Antony Blinken) piektdien aicināja valstis uztvert RT darbību kā slepenas izlūkošanas operācijas.

“Meta” informatīvajos materiālos norādījusi, ka tā ir novērojusi, ka Krievijas valsts kontrolētie plašsaziņas līdzekļi jau agrāk ir mēģinājuši izvairīties no to tiešsaistes darbību atklāšanas, un sagaidīja, ka tie arī turpmāk mēģinās izmantot maldinošo praksi.

Lasiet arī: UNRWA vadītājs: Pirmā vakcinācijas kārta pret poliomielītu Gazā ir beigusies veiksmīgi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas