UNRWA vadītājs: Pirmā vakcinācijas kārta pret poliomielītu Gazā ir beigusies veiksmīgi

Pirmdien, 16.septembrī, ANO Palestīniešu bēgļu aģentūras (UNRWA) vadītājs Filips Lazarīni (Philippe Lazzarini) paziņoja, ka vakcinācijas pret poliomielītu kampaņas pirmā kārta Gazā ir noslēgusies veiksmīgi, un 90% anklāva bērnu ir saņēmuši pirmo devu, piebilstot, ka nākamais solis ir nodrošināt, lai mēneša beigās simtiem tūkstošu bērnu saņemtu otro devu, ziņo “Reuters”.

Kampaņa tika uzsākta pēc tam, kad Pasaules Veselības organizācija (PVO) apstiprināja, ka 2.tipa poliomielīta vīruss daļēji paralizējis bērnu, kas bija pirmais šāds gadījums Gazā 25 gadu laikā.

Poliomielīta vakcinācijas kampaņa Gazā, kas sākās 1.septembrī un kuras mērķis bija vakcinēt 640 000 bērnu vecumā līdz desmit gadiem, saskārās ar izaicinājumiem Izraēlas un “Hamās” notiekošā konflikta dēļ.

Uzsākot kampaņu, mēneša sākumā, tika vakcinēti vairāk nekā 446 000 palestīniešu bērnu Gazas centrālajā un dienvidu daļā, pirms 10.septembrī, neraugoties uz ierobežojumiem, lai piekļūtu Gazas joslai, evakuācijas rīkojumiem un degvielas trūkumu, tika uzsākta kampaņa, lai vakcinētu vēl 200 000 bērnu Gazas ziemeļu daļā.

“Konfliktā iesaistītās puses lielākoties ir ievērojušas dažādas nepieciešamās “humanitārās pauzes”, kas liecina, ka, ja ir politiskā griba, palīdzību var sniegt bez traucējumiem. Mūsu nākamais uzdevums ir nodrošināt bērniem otro devu septembra beigās,” UNRWA vadītājs rakstīja vietnē “X”.

Izraēla sāka militāro kampaņu Gazas joslā pagājušā gada 7.oktobrī pēc tam, kad “Hamās” veica uzbrukumu Izraēlai, nogalinot aptuveni 1 200 cilvēku un sagrābjot aptuveni 250 ķīlniekus. Izraēlas militāras kampaņas rezultātā ir nogalināti vairāk nekā 41 000 palestīniešu, un liela daļa teritorijas ir noslaucīta no zemes.

Lasiet arī: Izraēla un “Hamās” vienojas par pauzēm cīņās, lai vakcinētu bērnus pret poliomielītu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas