Moldova izraidīs Krievijas vēstniecības personālu

Moldovas valdība augustā grasās izraidīt 45 krievu diplomātus, lai samazinātu valstij nedraudzīgo personu skaitu Kišiņevā, raksta Politico.

Moldovas ārlietu ministrs Niku Popesku (Nicu Popescu) 26.jūlijā informējis, ka samazinās Krievijas diplomātu skaitu Kišņevā, lai tur “būtu mazāk personu, kas rīkojas, lai destabilizētu situāciju mūsu valstī”. Ārlietu ministrijas paziņojumā sacīts: “Lēmums ir rezultāts neskaitāmām nedraudzīgām darbībām, kas vērstas pret Moldovas Republiku, rīcībai, kam nav sakara ar diplomātiskajiem pienākumiem, kā arī centieniem mazināt iekšējo stabilitāti valstī.”

Lēmums pieņemts drīz pēc tam, kad The Insider un Moldovas televīzijas kanāls Jurnal TV nedēļas sākumā norādīja, ka

pieaudzis satelīta antenu un komunikācijas ierīču skaits uz Krievijas vēstniecības ēkas jumta Kišiņevā.

Šobrīd tur atrodas 28 raidītāji, antenas un informācijas uztveršanas un nosūtīšanas ierīces. Pēc mediju ziņojuma Moldovas Ārlietu ministrija infromēja, ka izsauks Krievijas vēstnieku sniegt paskaidrojumus.

Diplomātu un darbinieku skaits Krievijas vēstniecībā tiks samazināts līdz 10 diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojušajiem darbiniekiem. Krievijai dots laiks l’diz 15.augustam, lai tās diplomāti pamestu valsti.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve

Marija Zaharova preses konferences laikā sacīja, ka šāds lēmums ir solis divpusējo attiecību iznīcināšanas virzienā,

kas nepaliks bez atbildes.

Moldova izjūt spiedienu no Krievijas puses, kas pieaudzis pēc Maskavas iebrukuma Ukrainā. Moldovas prezidente Maija Sandu (Maia Sandu) gada sākumā informēja, ka Krievija plāno valsts apvērsumu, un martā arī ASV Baltais nams izteica bažas, ka Krievija cenšas destabilizēt situāciju Moldovā. Drīz pēc tam tika ziņots par personu grupas apcietināšanu, kuras plānojušas apvērsumu.

Lasiet arī: VIDEO| Moldovas valdība Kišiņevas lidostā notikušo izmeklēs kā teroraktu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas