VIDEO| Moldovas valdība Kišiņevas lidostā notikušo izmeklēs kā teroraktu

Pēc aizlieguma iebraukt Moldovā piektdien 30. jūnijā  Kišiņevas lidostā pasažieris no Tadžikistānas nošāvis policistu un lidostas apsardzes darbinieku, informē Portāls ABC News. 

Moldovas varas iestāžu publiski paustā informācija liecina, ka

Tadžikistānas pilsonis, kuram drošības apsvērumu dēļ liegta iebraukšana, sagrābis lidostas apsarga ieroci un nošāvis divus citus drošības dienesta darbiniekus. 

Moldovas prezidente Maja Sandu sacīja, ka abi nogalinātie cilvēki ir robežpolicijas darbinieks un lidostas drošības darbinieks. 

Sociālajā tīklā Facebook Sandu pauda, ka “šī ir skumja diena mums visiem” un izteica līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem. 

 

Varas iestādes norādīja, ka ir ievainots arī viens no pasažieriem. Pārējie pasažieri tika evakuēti no lidostas.

Moldovas premjerministrs Dorins Rekans medijiem sacīja, ka ievainotais pasažieris ir nogādāts slimnīcā. 

Speciālie policijas spēki sagūstīja uzbrucēju, kurš arī tika ievainots. 

Moldovas ģenerālprokurors  Ions Munteanu informēja mēdijus, ka aizdomās turētais esot ieradies no Stambulas. Munteanu skaidroja, ka aizdomās turamais pašlaik ir nogādāts slimnīcā ar smagām traumām, kas gūtas aizturēšanas laikā, un viņš atrodas pastāvīgā policijas uzraudzībā. 

“Atbildīgās varas iestādes šo incidentu izmeklēs kā iespējamu teroraktu”, piebilda Munteanu.

Moldovas Iekšlietu ministrija atsevišķā paziņojumā sacīja, ka upuri “zaudēja dzīvību, pildot savus pienākumus” un ka varas iestādes “rūpējās par to civiliedzīvotāju aizsardzību, kuri atradās bīstamajā zonā.”

Kopš Krievija iebruka Ukrainā, kaimiņos esošā Moldova – viena no Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstīm kopš 2022. gada jūnija – saskārusies ar dažāda veida incidentiem un sabotāžas gadījumiem. Moldovas valdība un varas iestādes uzskata, ka par visiem šiem incidentiem ir atbildīga Krievijas Federācija. 

Moldovas līderi arī vairākkārt apsūdzējuši Kremli kampaņu vadīšanā, lai mēģinātu destabilizēt valsti, kas līdz 1991. gadam bija padomju republika. 

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Aizliedz dubulta pielietojuma produktu tranzītu. Brīdina Budapeštu nevilcināt NATO paplašināšanos

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas