Mūrniece: Apgalvojums, ka Latvija ir atbildīga par uzbrukumu Pleskavai ir absurds

Apgalvojums par Latvijas saistību ar šīs nakts [no otrdienas 29.augusta uz trešdienu 30.augustu] notikumiem Pleskavā ir absurds izdomājums, lai visdrīzāk novērstu Krievijas iedzīvotāju uzmanību gan no Krievijas armijas zaudējumiem frontē, pauž aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Mūrniece norāda, ka NATO dalībvalstu kā “ārējā ienaidnieka” vainošana dažādās situācijās, kad Krievija piedzīvo neveiksmes frontē Ukrainā, nav pārsteigums. 

“Šis nav pirmais gadījums, kad tiek mēģināts Latviju iepīt dezinformācijas kampaņās, lai eskalētu reģionālo drošības situāciju,” uzsver aizsardzības ministre. 

Aizsardzības ministrija (AM) aicina sabiedrību neļauties Telegram kanālos izplatītajām dezinformācijas ziņām, jo to mērķis visdrīzāk ir novērst uzmanību no situācijas frontē Ukrainā un Krievijas neveiksmēm tur.

Vienlaikus AM, Nacionālie bruņotie spēki, un Latvijas sabiedrotie nepārtraukti turpina novērot un analizēt gan Ukrainas cīņu par savu teritoriju, gan arī notikumus Krievijas teritorijā.

BNN jau vēstīja, ka naktī uz trešdienu, 30 augustu, bezpilotu  lidaparātu triecienā Pleskavas starptautiskajā lidostā iznīcinātas vai bojātas vismaz četras militārās lidmašīnas “IL-76”.

Lasiet arī: VIDEO| Pleskavas lidostai uzbrukuši droni

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas