NA nevirzīs savu kandidātu uz Valsts prezidenta amatu

Lai gan pagaidām Nacionālā apvienība (NA) nav paudusi atbalstu nevienam no jau pieteiktajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, savu kandidātu politiskais spēks neplāno virzīt sarunā ar BNN pavēstīja NA sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Melkina.

Jautāta, kad NA varētu būt zināms, kuru no Valsts prezidenta amata kandidātiem atbalstīs, Melkina atbild, ka partija plāno paziņot līdz 31. maijam.

Iepriekš jau vēstīts, ka aprīļa vidū Nacionālā apvienība nolēma atkārtoti virzīt uz amatu pašreizējo Valsts prezidentu Egilu Levitu. Balsojumā par Levita virzīšanu amatam NA domē nobalsojis absolūtais vairākums, pēc partijas sēdes norādīja NA līderis Raivis Dzintars. Šī bija jau trešā reize, kad NA viņu virza augstajam amatam. Pirmo reizi Levits sasniedza pēdējo vēlēšanu kārtu 2015. gadā, taču zaudēja Zaļo un zemnieku savienības virzītajam Raimondam Vējonim.

Līdz šim gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās Levitam bija tikai viens oficiāli zināms sāncensis – uzņēmējs un Apvienotā saraksta (AS) dibinātājs Uldis Pīlēns.

Savu kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu Pīlēns oficiāli pieteica trešdien, 10. maijā. Taja pašā dienā Levits, kas iepriekš bija paziņojis, ka atkārtoti kandidēs uz Valsts pirmās amatpersonas amatu, tomēr atsauca savu kandidatūru, norādot, ka patlaban koalīcija Valsts prezidenta jautājumā ir sašķēlusies

Iepriekš Levitam atbalstu paudusī Jaunā vienotība, ceturtdien 11. maijā paziņoja, ka uz Valsts prezidenta amatu virzīs ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Līdztekus, arī opozīcijā esošā partija Progresīvie tajā pašā dienā paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam virza “starptautisko organizāciju un pārvaldības profesionāli, pilsonisko, tai skaitā latviešu diasporas, aktīvisti” Elīnu Pinto.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Lasiet arī: Rinkēvičam ir lielas izredzes kļūt par Valsts prezidentu, tic Rajevskis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas