Nākamās nedēļas prognoze: lietus, brāzmains vējš un mainīga temperatūra

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē mākoņu daudzums palielināsies, un pirmdien dienas laikā vietām arī uzlīs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Savukārt otrdien valsts teritorijai pietuvosies nokrišņu zona un no dienas vidus jau daudzviet gaidāms lietus. Teritorijas lielākajā daļā lietus turpināsies vēl naktī uz trešdienu, tomēr dienā nokrišņi mitēsies un gaidāmi tikai vietām valsts austrumu daļā.

Arī vējš kļūs stiprāks – dienvidu, dienvidrietumu vējš pūtīs lēni līdz mēreni, pirmdien tas būs brāzmaināks piekrastes rajonos, bet trešdien vējš iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Salīdzinot ar aizvadīto nedēļu, tuvākās naktis būs siltākas, termometra stabiņš vairs nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, vietām piekrastes rajonos minimālā gaisa temperatūra nakts laikā varētu būt augstāka pat par +10 grādiem. Diennakts gaišajās stundās gaiss gan neiesils vairāk par +9…+14 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē būs mainīgs mākoņu daudzums, un nokrišņu intensitāte mazināsies – tikai vietām gaidāms neliels lietus. Vējš pakāpeniski pierims un galvenokārt pūtīs lēni līdz mēreni no rietumiem, dienvidrietumiem. Gan ceturtdien, gan piektdien minimālā gaisa temperatūra būs +6…+12 grādi. Dienās gaiss iesils līdz +11…+14 grādiem. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka brīvdienās atmosfēras spiediens paaugstināsies vēl vairāk. Saule mīsies ar mākoņiem un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +4…+9 grādiem, jūras piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk. Dienās maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies +10…+13 grādu robežās.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Ignalinas AES atļauts demontēt reaktora krātuves; parlaments sāk apspriest 2025.gada budžeta projektu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas