Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēru dievkalpojums un apbedīšana notiks Maskavā piektdien, paziņoja viņa preses pārstāve pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem atrast vietu, kur viņa atbalstītāji varētu no viņa atvadīties, trešdien, 28.februārī, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Viņa preses pārstāve Kira Jarmiša vietnē “X” paziņoja, ka bēru dievkalpojums Navaļnijam notiks piektdien, 1.martā, plkst. 14.00 pēc Maskavas laika Dievmātes ikonas baznīcā Marjino rajonā Maskavā. Viņa aicināja cilvēkus ierasties laicīgi.

Pēc tam plkst. 16.00 Navaļnijs tiks apglabāts Borisovas kapsētā,

rakstīja Jarmiša.

Otrdien Jarmiša sacīja, ka viņa komandai bija grūtības atrast vietu, kur rīkot ceremoniju – daži apbedīšanas nami apgalvoja, ka ir pilnībā aizņemti, bet citi atteicās, kad uzzināja, kam paredzēts pasākums.

“Vienā vietā mums teica, ka apbedīšanas aģentūrām ir aizliegts ar mums sadarboties,” sociālajos tīklos rakstīja Jarmiša.

Navaļnija komanda sākotnēji bija plānojusi bēres 29.februārī, taču radušās problēmas, jo tajā dienā nebija neviena, kas varētu izrakt kapu, Navaļnija Pretkorupcijas fonda direktors Ivans Ždanovs rakstīja vietnē “X”.

Ždanovs izteica pieņēmumu, ka tas varētu būt saistīts ar tajā pašā dienā paredzēto Putina ikgadējo uzrunu Federālajā asamblejā. Viņš netieši norādīja, ka Kremlis prognozējot, ka Navaļnija atvadu dienā nevienam neinteresēs Putina uzruna.

Arī viņš mudināja cilvēkus ierasties agrāk, lai visiem būtu iespēja atvadīties no Alekseja.

Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija uzstājoties Eiropas Parlamentā Strasbūrā, raksturoja savu vīru kā

“izgudrotāju” ar nepārtrauktu jaunu ideju plūsmu, īpaši politikas jomā.

Kopš viņa nāves 16.februārī par viņa nāves cēloni ir atklāts maz informācijas un aptuveni 400 cilvēku ir arestēti Navaļnija piemiņas pasākumos Krievijā. Paredzams, ka piektdien gaidāmās bēres notiks ar pastiprinātu policijas klātbūtni un, iespējams, arī ar līdzīgām represijām.

Nedēļas sākumā Navaļnija sabiedrotā apgalvoja, ka Navaļnijs tika nogalināts ieslodzīto apmaiņas “priekšvakarā”, bet pēdējā brīdī prezidents Putins esot mainījis savu lēmumu, taču Kremlis paziņojis, ka nav zinājis par šādu darījumu.

Krievijas varas iestādes tikai pēc astoņām dienām pēc Navaļnija nāves atdeva viņa ķermeni viņa mātei Ludmilai.

Lasiet arī: BNN intervija | Aleksejs Grigorjevs: Navaļņija nogalināšana apliecina – Krievija ir pilnībā fašistiska valsts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas