Nedēļas nogale ar mainīgiem laikapstākļiem: lietus, pērkons un karstums

Sestdien, 29.jūnijā, dienā debesis pakāpeniski skaidrosies, bet vietām valsts austrumos vēl uzlīs, lokāli gaidāms arī pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses, negaisa laikā tas kļūs brāzmains. Savukārt svētdien atmosfēras spiediens atkal paaugstināsies, tādēļ laiks kļūs sausāks un karstāks.

Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienās lielākajā teritorijas daļā gaidāma +23…+28 grādiem, lai gan svētdien valsts austrumos gaiss varētu iesilt arī līdz +30 grādiem. Naktis kļūs vēsākas – ja piektdien un sestdien tika aizvadītas tropiskās naktis, tad naktī uz svētdienu gulēt jau būs vieglāk, jo gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem, vietām Kurzemē un Vidzemē, debesīm skaidrojoties, pat līdz +10…+11 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – palaikam līs un arī vējš brīžiem kļūs brāzmaināks. Intensīvāki nokrišņi sagaidāmi tieši otrdien un ceturtdien, kad vietām ducinās pērkons. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks.

Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien lielākajā daļā valsts gaiss vēl iesils līdz +22…+30 grādiem, bet tālākajās dienas karstums nedaudz atkāpsies un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +18…+24 grādiem.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | valsts grasās izstāties no Konvencijas par kasešu munīciju, Seims paaugstina nodokļus azartspēļu rīkotājiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas