Nedēļas nogalē novērsts 471 mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu

Pēdējās trīs dienās Valsts robežsardze ir novērsusi 471 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu, pirmdien, 2.oktobrī informēja robežsardze.

Septembrī, tāpat kā augusta beigās, bieži no Baltkrievijas Latvijā centušies nelegāli iekļūt, bet nav ielaisti ap 100 migrantiem dienā.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas robežsargi atturējuši 10 227 cilvēkus, bet Latvijā 

humānu apsvērumu dēļ uzņemts 351 cilvēks.

Viens no šiem cilvēkiem uzņemts sizvadītās nedēļas nogalē.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms. Tas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

Lasiet arī: Ministrs: Robežsardzei arvien biežāk jāpielieto šaujamieroči nelegālo migrantu apturēšanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas