Nedēļas otrajā pusē gaiss vietām iesils līdz +27 grādiem

Līdz pat nedēļas izskaņai laiks būs vasarīgi silts, diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+27 grādiem, savukārt naktīs nebūs vēsāk par +10 grādiem. Bieži, bet lokāli veidosies negaisa mākoņi, kas atnesīs lietu un krasākas vēja brāzmas, vietām iespējama arī krusa.

Ceturtdien un piektdien, 23. un 24. maijā, debesīs mākoņu būs pavisam maz, bet Kurzemē veidosies mākoņi, kas nesīs īslaicīgu lietu un pērkona negaisu, kā arī lokāli ir iespējama krusa, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kas ceturtdien negaisa laikā brāzmās sasniegs 15-18 m/s! Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +12…+17 grādu atzīmei, taču dienā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem, Kolkas, Rojas, Engures un Mērsraga pusē gaisa temperatūra būs +18…+21 grādi. 

Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros! 

Virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Arī brīvdienās sauli brīžiem aizklās mākoņi. Lietus gaidāms plašākā teritorijā, tāpat tam pievienosies pērkona negais ar stiprākām lietusgāzēm. Gaisa temperatūra nakts stundās būs +12…+16 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās +21…+26 grādiem, vien vietām Kurzemes piekrastē nebūs tik karsts. Prognozes liecina, ka arī jaunnedēļ  turpināsies vasarai raksturīgi laika apstākļi.

Lasiet arī: Krievija sāk taktiskās kodolieroču mācības netālu no Ukrainas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas