Nepālā aizdomās par vietējo jauniešu vervēšanu Krievijas armijā arestēti desmit cilvēki

Nepālas policija ir arestējusi desmit cilvēkus, kuri, iespējams, ar krāpniecību piespieduši nenodarbinātus jauniešus pievienoties Krievijas armijai, tā trešdien, 6.decembrī, atsaucoties uz Nepālas amatpersonas vēstīto, ziņo Reuters.

Katmandu policija ir aizturējusi desmit personas, kas apsūdzētas par to, ka nelikumīgi pieprasījušas no nestrādājošiem jauniešiem līdz 9000 ASV dolāru par “tūristu vīzām”, nosūtījušas viņus uz Krieviju caur trešām valstīm, galvenokārt Apvienotajiem Arābu Emirātiem, un palīdzējušas viņus iesaukt Krievijas armijā, aģentūrai Reuters paziņoja Katmandu rajona policijas priekšnieks.

Šobrīd iestādes apspriež šo lietu ar valdības juristiem, lai uzsāktu tiesvedību.

“Tas ir cilvēku kontrabandas […] organizētās noziedzības gadījums,” piebilda policijas priekšnieks.

Reuters ziņo, ka šonedēļ Nepāla lūdza Maskavai atturēties no tās pilsoņu vervēšanas Krievijas armijā un aicināja atgriezt visus Krievijā dienošos Nepālas karavīrus pēc tam, kad seši no viņiem tika nogalināti cīņās.

Kā ziņo Politico, Ukrainas militārais žurnālists Andrijs Čapļenko, pirmdien publicēja video, kurā redzami Ukrainas armijas sagūstītie pieci krievu karagūstekņi. Video gūstekņi sevi identificē, un viens no viņiem norāda, ka ir no Nepālas. Žurnālists rakstījis, ka nepālietis nerunā krieviski un to, kā nepālietis kļuva par Krievijas algotni “pastāstīs atsevišķi”.

Politico nav neatkarīgi pārbaudījis video autentiskumu. Kremlis līdz šim nav izdevis oficiālu reakciju, kaut gan iepriekš ir izskanējušas ziņas, ka Krievija aktīvi vervē ārvalstniekus iebrukumam Ukrainā.

BNN jau ziņoja, ka Kubā aizturēti 17 cilvēki par kubiešu tirdzniecību cīņai Ukrainā Krievijas labā, pēc tam, kad atklāja cilvēku tirdzniecības tīklu, kas piespiedis Kubas pilsoņus pievienoties Krievijas armijai Ukrainas karā. Biežākais šo algotņu motivācijas iemesls ir nauda, lai gan viņi ne vienmēr saņem samaksu no Kremļa.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas