Kubā aizturēti 17 cilvēki par kubiešu tirdzniecību cīņai Ukrainā Krievijas labā

Kubas iestādes ceturtdien, 7.septembrī, paziņoja, ka ir arestējušas 17 personas, kas apsūdzētas par līdzdalību cilvēku tirdzniecības tīklā, kas vervēja jaunus kubiešu vīriešus pievienoties Krievijas bruņotajiem spēkiem cīņā pret Ukrainu, vēsta Politico.

Ceturtdien televīzijas raidījumā Kubas Iekšlietu ministrijas pulkvedis Cēzars Rodrigess (Cesar Rodriguez) teicis, ka Kubas iestādes, veicot izmeklēšanu, arestējušas 17 personas, tostarp iespējamo organizatoru.

Rodrigess neatklāja grupējumā iesaistīto personu identitāti,

taču atklāja, ka grupas līderis paļāvies uz divām Kubā dzīvojošām personām, kuras vervēja kubiešus piedalīties kaujās Ukrainā Krievijas pusē.

Prokurors Hosē Luiss Rejess (Jose Luis Reyes) paskaidroja, ka šajā lietā iesaistītajām personām atkarībā no apsūdzību rakstura un smaguma pakāpes var tikt piespriests bargs sods –

no 30 gadiem cietumā līdz mūža ieslodzījumam vai pat nāvessodam.

Iesaistīto apsūdzības ietver cilvēku tirdzniecību, algotņu darbību un naidīgu darbību pret ārvalsti.

Šis gadījums uzsver Krievijas kā galamērķa nozīmi Kubas migrantiem, kas meklē labākas ekonomiskās perspektīvas. Kuba apgalvo, ka tā nav iesaistīta Ukrainas konfliktā, un

iebilst pret savu pilsoņu kā algotņu izmantošanu.

Pagājušajā gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas ļauj ārzemniekiem, kuri iestājas Krievijas armijā, iegūt pilsonību paātrinātā kārtībā.

BNN jau ziņoja, ka Kubas Ārlietu ministrija, pirmdien, 4.septembrī, paziņoja par cilvēku tirdzniecības tīkla atklāšanu, kas piespiedis Kubas pilsoņus pievienoties Krievijas armijai Ukrainas karā.

Lasiet arī: VIDEO | Krievijas uzbrukumā Ukrainas pilsētai vismaz 17 mirušie

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas