Netālu no tilta uz Krimu aizdegusies degvielas noliktava

Netālu no tilta, kas savieno Krieviju ar Krimas pussalu, aizdegusies degvielas noliktava, un tas noticis vien dažas dienas pēc tam, kad Sevastopolē dega naftas noliktava, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Krievijas sociālajos tīklos tika publicēti video, kuros redzamas lielas tvertnes ar uzrakstu “Uzliesmojošs”, kuras aptvērušas liesmas un melni dūmi. Reuters vēl nav izdevies apstiprināt video autentiskumu.

Krasnodaras apgabala gubernators Venjamins Kondratjevs norādīja, ka cietušo nav, tomēr ugunsgrēks ir ļoti bīstams un sarežģīts. Viņš informēja, ka liesmas 3.maijā izcēlušās Volnā, kas atrodas netālu no tilta pāri Kerčas šaurumam. Tas Krievijas armijai ir nozīmīgs transporta savienojums, kas savieno Krievijas teritoriju ar 2014.gadā anektēto Krimas pussalu.

Noliktava aizdegusies dažas dienas pēc tam, kad 29.aprīlī lidrobota uzbrukumā aizdegās degvielas noliktava Sevastopolē.

Maskava paziņojusi, ka uzbrukumu veikuši ukraiņi.

Ukraina nav uzņēmusies atbildību par uzbrukumu Sevastopolē, un jau ierasts, ka ukraiņi kopš kara sākuma šādus gadījumus nekomentē. Tajā pašā laikā Kijiva ir norādījusi, ka Krievijas loģistikas ķēžu saraušana ir daļa no gatavošanās ilgi gaidītajam pretuzbrukumam.

1.maijā sprādzieni Krievijā, Brjanskas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu, izraisīja vilciena noskriešanu no sliedēm. Krievijas amatpersonas informējušas, ka ukraiņus atbalstošas sabotieru grupas kopš karadarbības sākuma veic uzbrukumus Brjanskā.

Arī Krievija paplašinājusi uzbrukumus Ukrainas teritorijā, un kopš pagājušās nedēļas teju ik nakti atkal notiek uzlidojumi Kijiva un citām pilsētām. Tiek ziņots, ka naktī no 2. uz 3.maiju Kijivā partverti visi Krievijas raidītie lidroboti.

Lasiet arī: Ukraiņiem izdevies padzīt Krievijas spēkus no atsevišķām pozīcijām Bahmutā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas