Nīderlande izraida Krievijas diplomātus

Nīderlandes valdība paziņojusi, ka slēgs savu ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Krievijas Tirdzniecības pārstāvniecību Amsterdamā, raksta Politico.

Nīderlandes valdība svētdien, 19.februārī, paziņojusi par vairāku Krievijas diplomātu izraidīšanu par atkārtotiem mēģinājumiem veikt izlūkošanas darbības Nīderlandē, kā aizsegu izmantojot diplomātisko pārstāvniecību. Nīderlande arī informēja, ka otrdien, 21.februārī, slēgs savu ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Krievijas tirdzniecības pārstāvniecību Amsterdamā.

Tas ir jaunākais pavērsiens ilgstošajās diskusijās par diplomātiskajām vīzām. Jau 2022.gada martā Nīderlande aizdomās par spiegošanu izraidīja 17 Krievijas diplomātus, savukārt Krievija uz to atbildēja, izraidot 15 Nīderlandes diplomātus.

Nīderlandes valdības paziņojumā teikts: «Sarunas ar Krieviju par nosacījumiem diplomātu pārvietošanai līdz šim nav sasniegušas rezultātu.

Krievija turpina mēģinājumus slepus izvietot spiegus, kas maskēti par diplomātiem. Tajā pašā laikā Krievija atsakās izsniegt vīzas Nīderlandes diplomātiem,

lai nodrošinātu pietiekamu personāla daudzumu ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā un vēstniecībā Maskavā.»

Situācija tiek aprakstīta kā nepieņemama un neizturama. Nīderlandes valdība piebilda, ka tik un tā ir svarīgi turpināt uzturēt vēstniecību darbu, un turēt atvērtus komunikācijas kanālus, pat šobrīd, kad attiecības ar Krieviju ir ļoti saspringtas.

Krievijas diplomātiem dotas divas nedēļas, lai pamestu Nīderlandi. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka pienācīgi atbildēs uz Nīderlandes lēmumu.

Lasiet arī: Krievija izraida Igaunijas vēstnieku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas