Nīderlande grib atteikties no ES migrācijas noteikumiem

Nīderlandes labējā spārna valdība trešdien, 18.septembrī, paziņoja, ka tā ir lūgusi Eiropas Savienības (ES) atļauju izņēmuma kārtā atbrīvot sevi no ES migrācijas noteikumiem, lai īstenotu stingrākus pasākumus pret nevēlamajiem imigrantiem, ziņo “Reuters”.

“Es tikko informēju @EU_commission, ka vēlos, lai Nīderlandei tiktu piešķirts migrācijas izņēmuma statuss Eiropā. Mums atkal pašiem jābūt atbildīgiem par savu patvēruma politiku!“ vietnē “X” paziņoja migrācijas ministre Marjoleina Fabere (Marjolein Faber).

Kopš jūlija pie varas ir Gērta Vildersa (Geert Wilders) nacionālistu partijas PVV vadītā valdība, kuras mērķis ir izsludināt valsts patvēruma krīzi, kas ļautu tai kontrolēt situāciju bez parlamenta apstiprinājuma.

Paredzams, ka Brisele iebildīs, ņemot vērā, ka ES dalībvalstis, tostarp Nīderlande, 2023.gada decembrī vienojās par jaunu bloka mēroga migrācijas paktu.

“No ES pieņemtajiem tiesību aktiem nevar atteikties, tas ir vispārējs princips,” pagājušajā nedēļā par Nīderlandes nostāju sacīja ES preses pārstāvis Ēriks Māmers (Eric Mamer).

Saskaņā ar ES datiem 2023.gadā Nīderlandē uz 1 000 iedzīvotājiem pirmo reizi tika saņemti divi patvēruma pieteikumi, kas atbilst ES vidējam rādītājam, lai gan desmit dalībvalstīs šis rādītājs ir lielāks.

Taču budžeta samazināšanas dēļ valsts vienīgais patvēruma reģistrācijas centrs ir pārslogots, un dažkārt simtiem patvēruma meklētāju ir spiesti gulēt ārā.

Lasiet arī: Vācija pastiprinās robežkontroli imigrācijas ierobežošanas ietvaros

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas