No Rīgas uz Sāmsalu – autobusa komfortā

Pasažieru pārvadātājs Lux Express piektdien, 16.jūnijā, atklāj vasaras maršrutu Rīga–Pērnava–Kuresāre (lielākā pilsēta Sāremā salā jeb Sāmsalā). Tas, braucot augsta komforta autobusā, būs pieejams līdz 20.augustam.

Sāremā sala vienmēr bijusi tūristu ļoti iecienīts galamērķis vasaras mēnešos, savukārt Kuresāre ir viena no vadošajām Igaunijas kūrortpilsētām. Tur, ļoti iespējams, ir vislielākais SPA blīvums pasaulē pret vietējo iedzīvotāju skaitu –

šeit ir viens SPA uz katriem desmit iedzīvotājiem.

Nozīmīgākie Sārema salas apskates objekti ir Kuresāres bīskapa viduslaiku cietoksnis un pils komplekss, Svaru nams, Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīca, senais Bruņniecības nams, vēsturiskais Rātsnams, Kūrmāja, “Saules gulta” jeb Kāli meteorīta krāteris [tas gan atrodas 20 km ārpus pilsētas], Kuresāres Veselības parks.

Maršruts ir veidots tā, ka ceļotājiem vienlaikus ir iespēja apmeklēt ne vien Sāremā, bet arī Muhu salu, kurā autobuss piestāj. Muhu ir mazāka par Sāremā, bet arī tā ir apveltīta ar skaistu dabu un bagātīgu floru. Ceļotājiem ir iespēja salā apskatīt Koguvas ciemu ar garām akmens sētām, Pedastes muižu, Īgu stāvkrastu, kā arī vienu no vecākajām Igaunijas svētnīcām – Katarīnas baznīcu ar pagānu kapakmeņiem. Muhu salā atrodas arī strausu ferma un Tihuses zirgu saimniecība.

Gan Sāremā, gan Muhu sala ir ļoti piemērota velobraucējiem, un ceļotājiem ir

izdevīgi izmantot bezmaksas biļetes velosipēdiem.

Uzņēmums visos maršrutos starp Baltijas pilsētām un Varšavu ļauj bez maksas pārvadāt līdz pat četriem velosipēdiem vienā autobusā. Bezmaksas velosipēda pārvadāšanas biļete ir jārezervē, iegādājoties brauciena biļeti uzņēmuma interneta mājaslapā luxexpress.eu.

Brauciena ilgums no Rīgas līdz Kuresārei ilgst aptuveni sešas stundas, savukārt no Kuresāres uz Rīgu tas ir par pusstundu īsāks. No Rīgas autobuss izbrauc pulksten 9.00 un Kuresāre ierodas plkst.15.05. Tāds grafiks, uzskata pārvadātājs, ir lieliski piemērots SPA tūristiem, jo reģistrēšanās parasti sākas pulksten 15.00. Savukārt no Kuresāres autobusa izbraukšanas laiks ir pulksten 16.55, tam pulksten 22.25 iebraucot Rīgā.

Lux Expresss atgādina, ka tas uz Igaunijas pilsētām Tallinu un Pērnavu katru dienu nodrošina 13 reisus, savukārt maršrutā Rīga–Tartu katru dienu kursē 3 reisi. Tartu atrodas Igaunijas dienvidos un ir otrā lielākā Igaunijas pilsēta, kas gadsimtiem ilgi ir bijusi zinātnes attīstības un kultūras centrs, bet nākamgad būs arī Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Tāpat tiek atgādināts, ka šogad Viļņa atzīmē 700 gadu jubileju. “Svinības un dažādi svētku pasākumi Lietuvas galvaspilsētā šogad birst kā no pārpilnības raga”, mūs kārdina uzņēmums, kas šovasar uz Viļņu no Rīgas katru dienu nodrošina 7 reisus.

Lasiet arī: Jūrmala ikvienu aicina kopā svinēt saulgriežu laiku!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas