Orbāns pēkšņi atbalsta Zviedrijas pieteikumu dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns (Viktor Orban), kurš iepriekš bija vienīgais starp alianses valstīm, iestājoties pret Zviedrijas kandidatūru NATO, trešdien, 24.janvārī, paziņoja, ka atbalsta Zviedrijas pieteikumu un solīja Ungārijas parlamenta piekrišanu pie pirmās izdevības. Orbāna viedokļa maiņa seko viņa aicinājumam sākt sarunas ar Zviedriju par dalību NATO, ko Zviedrijas valdība noraidīja, ziņo Politico.

Atbalstu Zviedrijas pieteikumam dalībai NATO Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paudis sarunā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg).

“Es vēlreiz apliecināju, ka Ungārijas valdība atbalsta Zviedrijas dalību NATO,”

Orbāns rakstījis “X”, “Es arī uzsvēru, ka mēs turpināsim mudināt Ungārijas Nacionālo asambleju balsot par Zviedrijas pievienošanos un pabeigt ratifikāciju pie pirmās izdevības.”

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atzinīgi vērtējis Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna atbalstu Zviedrijas dalībai NATO, sakot, ka tā bijusi laba saruna ar Orbānu. Stoltenbergs sagaidot, ka ratifikācija notiks, kad Ungārijas parlaments atkal sanāks uz sēdi.

BBN jau ziņoja, ka Orbāns uzaicināja Zviedrijas premjerministru uz sarunām par NATO pietiekumu, lai veidotu uzticību. Paredzams, ka Ungārijas parlaments atkal sanāks februāra vidū.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas