Par 3 miljoniem eiro apmācīs pašvaldību speciālistus, lai “paaugstinātu kapacitāti”

Valsts novirzīs ap trim miljoniem eiro 1 300 pašvaldību speciālistu apmācībām, “Lai paaugstinātu pašvaldību kapacitāti”, ziņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

VARAM sadarbībā ar plānošanas reģioniem šogad uzsāka no ES Atveseļošanas fonda finansētu projektu pašvaldību darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai. Projekta laikā tiek solīts celt pašvaldību kapacitāti pēc administratīvi teritoriālās reformas, lai turpmāk nodrošinātu efektīvāku publisko pakalpojumu sniegšanu Latvijas iedzīvotājiem.

Projekta sadarbības partneri ir Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales plānošanas reģioni, kas ļaušot īstenot projektu atbilstoši katra reģiona interesēm. Viena no projekta prioritātēm ir novērtēt pašvaldību publisko pakalpojumu sniegšanas efektivitāti, atbalstīt to spēju veidošanu, kā arī sniegt metodoloģisko atbalstu.

Šajā rudens un ziemas sezonā notikuši vairāki kapacitātes pasākumi pašvaldību darbiniekiem, piemēram, ārvalstu pieredzes apmaiņas vizītes, semināri, vebināri u.c.  Dažādus kapacitātes veicināšanas pasākumus, kuros pašvaldību speciālistiem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas un prasmes arī turpmāk, plānots īstenot līdz projekta noslēgumam – 2026.gada jūlijam.

Kopumā Projektā plānots apmācīt 1300 speciālistu no Latvijas pašvaldībām. Projekta kopējais budžets ir 3 025 000 eiro, no kuriem 2,5 miljoni eiro tiek nodrošināti ar Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna finansiālu atbalstu.

Lasiet arī: Sadales tīkls: Pēdējie gadi enerģētikā bijuši dažādu satricinājumu pārpilni

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas