Par Latvijā nevēlamiem izsludina trīs pusanonīmus «teātra darbiniekus»

Ārlietu ministrija piektdien, 17.feburārī, izplatīja paziņojumu, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir trešdien,15. februārī, pieņēmis  lēmumu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut trīs Krievijas Federācijas pilsoņus: Damiru Sadrejevu, Alekseju Švecovu un Vitāliju Skolovu.

Viņa lēmums ir pieņemts. atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai, paredzot noteikt liegumu šīm personām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Pazīņojumā ir paskaidrots, ka «minētie teātra darbinieki turpina aktīvi uzstāties Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Ņemot vērā Latvijas principiālo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei, šādu personu ieceļošana un uzstāšanās Latvijas Republikā nav vēlama.»

Tāpat miinistrija atgādina, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014. gadā uzsākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo integritāti, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai, kas ilgst jau gandrīz gadu, un kurā Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā dzīvību ik dienas zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un karavīri.

[Vitālijs Skolovs ir pat dzimtajā Krievijā nebūt ne plaši slavens teātra režisors, producents un dziesminieks, par abiem pārējiem ir jebkas zināms vēl mazāk – BNN.]

Lasiet arī: Žogu uz austrumu robežas būvē ātri un kvalitatīvi, mierina Kučinskis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas