Par mirušu atzīta sieviete ASV apbedīšanas namā izrādījusies dzīva

ASV štatā Nebraskā 74 gadus vecā sieviete Konstance Glanca (Constance Glantz), kas sākotnēji pansionātā tika atzīta par mirušu, apbedīšanas birojā izrādījusies dzīva pēc tam, kad personāls pamanīja dzīvības pazīmes un viņu nogādāja slimnīcā, bet pāris stundas vēlāk tika apstiprināta viņas nāve, trešdien, 5.jūnijā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Lankasteras apgabala šerifa biroja priekšnieks Bens Hučins (Ben Houchin) pirmdien Konstances Glancas gadījumu raksturoja kā ļoti neparastu, norādot, ka viņa 31 gadu ilgajā karjerā līdzīgs gadījums nav noticis.

Viņš žurnālistiem sacīja, ka sakarā ar viņas aprūpes statusu pansionātā un viņas neseno ārsta veselības novērtējumu uz pansionātu netika nosūtīts tiesu izmeklētājs, un apstākļi arī neietilpa tiesu izmeklētāja kompetencē.

Viņš paskaidroja, ka viņas nāve bija gaidīta, un nāves brīdī neesot konstatēts nekas aizdomīgs.

Hučins vēlāk žurnālistiem sacīja, ka

Otrdienas pēcpusdienā Glanca jau otro reizi tika atzīta par mirušu,

un, lai noskaidrotu nāves apstākļus, ir paredzēta pēcnāves ekspertīze.

Hučins piebilda, ka apbedīšanas biroja darbinieki rīkojušies pareizi, jo tieši “viņi bija tie, kas konstatēja, ka viņa joprojām ir dzīva.”

Vietējos plašsaziņas līdzekļos nosauktā apbedīšanas firma savā paziņojumā BBC norādīja: “Mēs lepojamies, ka mūsu vadītāji un darbinieki pienācīgi un ar vislielāko rūpību izturējās pret nesen ziņās atspoguļoto incidentu.”

Gadījumi, kad cilvēki tiek kļūdaini pasludināti par mirušiem, ir reti, taču ne nedzirdēti. Kā piemēru var minēt kādu sievieti Ekvadorā, kuru atrada dzīvu zārkā, apbedīšanas birojā, un gadījumu Dienvidāfrikā, kad sievieti pēc ceļu negadījuma atrada dzīvu morga ledusskapī.

Anglijas Ruskina universitātes Medicīnas skolas Čelmsfordā profesors Stīvens Hjūzs (Stephen Hughes) skaidroja, ka “nāve ir process” un ir nepieciešama rūpīga izmeklēšana, jo daži cilvēki var šķist miruši palēninātu ķermeņa procesu vai zāļu iedarbības dēļ.

Lasiet arī: ASV nepiešķirs patvērumu nelegālajiem migrantiem uz ASV-Meksikas robežas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas