Par piedalīšanos Ukrainas karā vīrietis apžēlots par līdzdalību Krievijas žurnālistes slepkavībā

Par Krievijas žurnālistes Annas Poļitkovskas, kura rakstīja par pārkāpumiem Krievijas karā Čečenijā Vladimira Putina prezidentūras sākumā, slepkavību notiesātais vīrietis tika apžēlots apmaiņā pret piedalīšanos kaujās Ukrainā, otrdien, 14.novembrī, vēsta BBC.

Bijušajam Maskavas policistam Sergejam Hadžikurbanovam, kuram 2014. gadā tika piespriests 20 gadu cietumsods, pēc sešu mēnešu militārā līguma izpildes ir piešķirta prezidenta apžēlošana, paziņoja viņa advokāts Aleksejs Mihalčiks.

Viņš norādīja, ka Hadžikurbanovs, kurš dienēja kā speciālo spēku kaujinieks, parakstīja līgumu par piedalīšanos speciālajā militārajā operācijā, un

pēc tās pabeigšanas viņš ar prezidenta rīkojumu saņēma apžēlošanu.

Kā ziņo BBC, Krievijas Aizsardzības ministrija iesaista ieslodzītos dalībai karā Ukrainā, tādējādi, iespējams, nomainot algotņu grupu Vagner, kas sākotnēji izmantoja šādu praksi.

Sergejs Hadžikurbanovs bija viena no piecām personām, kas notiesātas saistībā ar Krievijas pētnieciskās žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavību. Poļitkovskaja, kas bija pazīstama ar saviem kritiskajiem ziņojumiem par Krievijas karu Čečenijā, tika nošauta savas dzīvojamās ēkas liftā.

Hadžikurbanovs 2014.gadā notikušajā tiesas prāvā tika atzīts par vainīgu slepkavības loģistikas atbalsta sniegšanā.

Slepkavības prāvā Rustamam Mahmudovam tika piespriests mūža ieslodzījums par slepkavības veikšanu. Viņa tēvocis Gaitukajevs, kurš tika notiesāts par slepkavības organizēšanu, arī saņēma mūža ieslodzījumu. Divi Mahmudova brāļi – Džabrails un Ibragims – tika notiesāti uz 14 un 12 gadiem soda izciešanas kolonijā.

Persona, kas pasūtīja slepkavību, tā arī netika noskaidrota.

Lasiet vairāk: Žurnālistei, kura protestēja pret Krievijas karu, piespriež vairāk nekā astoņus gadus cietumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas