“Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts Nešpors

AS “Pasažieru vilciens” (PV) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts uzņēmuma valdes loceklis Raitis Nešpors, BNN ziņo uzņēmumā.

PV norāda, ka Nešporu par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju piektdien, 8.martā, apstiprināja PV padome.

PV pagaidu padomes priekšsēdētājs Artis Grinbergs norāda, ka PV prioritāte ir ieviest jaunos elektrovilcienus, saglabājot paredzamus un precīzus pasažieru pārvadājumus.

Viņš arī norāda, ka Nešpors pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus līdz konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. “Konkurss uz šo amatu tiks izsludināts tuvākajā laikā,” piebilst Grinbergs.

Tādējādi līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai uzņēmuma valde strādās divu cilvēku sastāvā – Nešpors un Aldis Daugavvanags.

Nešpors ir PV valdes loceklis no 2021.gada 15.aprīļa.

Uzņēmumā norāda, ka kopš 1997.gada Nešpors guvis pieredzi vadošos amatos – 2016.gadā iecelts par Rīgas lidostas padomes locekli, bet no 2017.gada līdz 2020.gadam Nešpors ir bijis VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs. Tāpat Nešpors ir VAS “Valsts nekustamie īpašumi” padomes loceklis.

BNN jau ziņoja, ka ceturtdien, 7.martā, PV valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis atkāpās no amata.

“Katrs PV darbinieks atbildīgi un ar augstu pašatdevi pildīja pienākumus, sadarbojās gan uzņēmumā, gan ar citiem nozares dalībniekiem, ieviešot un īstenojot risku mazināšanas plānu, kad plāns ir veiksmīgi ieviests, es nolēmu mazināt publisko spiedienu un atkāpties no valdes priekšsēdētāja amata,” skaidroja Grigulis.

Lasiet arī: BNN jautā | Problēmas ar dzelzceļa infrastruktūru ietekmē pasažieru pārvadājumus. Kas uzņemsies atbildību?

Lasiet arī: “Pasažieru vilciens” vadītājs atkāpjas no amata

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas