Pēc Baidena spiediena Izraēla piekrīt humānās palīdzības “pauzēm”

Baltais nams ceturtdien, 9.novembrī, paziņoja, ka pēc vairāku dienu ilgām sarunām ar Baidena administrācijas augstākajām amatpersonām Izraēla katru dienu sāks īstenot īsas humanitāras “pauzes” kaujās Gazas ziemeļu daļā, ziņo Politico.

Sākot no ceturtdienas, četru stundu “pauzes” Gazas operācijās veicinās humānās palīdzības piegādi un ļaus civiliedzīvotājiem pamest bīstamās vietas, žurnālistiem paziņoja Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs (John Kirby).

Kā ziņo Politico, Kērbijs sacīja, ka šis paziņojums ir prezidenta Džo Baidena (Joe Biden)

“personīgās vadības un diplomātijas tiešs rezultāts”.

Tomēr vienošanās neatbilst Baltā nama mērķiem. Prezidents Džo Baidens, ceturtdien uzrunājot žurnālistus, minēja, ka viņš ir pieprasījis “vairāk nekā trīs dienas ilgu pārtraukumu”, lai nodrošinātu Hamās Gazā turēto ķīlnieku atbrīvošanu.

Netanjahu biroja ceturtdienas paziņojumā pauzes netika skaidri pieminētas, tomēr tajā tika uzsvērts, ka Izraēla veicina drošu pārvietošanos pa humānās palīdzības koridoriem no Gazas joslas ziemeļu daļas uz dienvidiem, un “vakar tos izmantojuši 50 000 Gazas civiliedzīvotāju”, raksta Politico.

Paziņojumā teikts, ka konflikts turpināsies, un uguns būs pārtraukta tikai tad, ja tiks atbrīvoti ķīlnieki, piebilstot, ka “mēs vēlreiz aicinām Gazas civiliedzīvotājus evakuēties uz dienvidiem.”

Lasiet vairāk: Izraēla paziņo, ka ir gatava humānajām pauzēm Gazā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas