Pēc šī gada pirmā karstuma viļņa jūnijā sekos vēsāks laiks

Piektdien, 31.maijā, un brīvdienās laika apstākļi saglabāsies vasarīgi – būs salīdzinoši silts, daudzviet veidosies lietus un negaisa mākoņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nakts stundās nokrišņu kopumā būs mazāk, vien nakts pirmajā pusē vietām būs novērojams īslaicīgs lietus un negaiss, turpretī dienu laikā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, kas lokāli sev līdzi nesīs stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un krusu. Nedz piektdien, nedz brīvdienās naktīs nebūs vēsāks par +12…+18 grādiem.

Sinoptiķi atzīmē, ka piektdiena aizritēs ar vasarīgi siltu laiku – teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +24…+28 grādus, vienīgi piekrastē atkal būs nedaudz vēsāks. Brīvdienās lielākajā daļā valsts teritorijas termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +22…+26 grādu atzīmi.

Jaunnedēļ anticiklona ietekme mūsu reģionā mazināsies, pastiprināsies ciklonu ietekme no Atlantijas okeāna un laika apstākļi mainīsies. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka mūsu teritorijā pakāpeniski sāks ieplūst vēsāka gaisa masa, līdz ar to tveice vairs nebūs jūtama. Nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra vēl daudzviet sasniegs +20…+23 grādus, bet ceturtdien nekur Latvijā nebūs siltāks par +19 grādiem.

Naktīs gaisa temperatūra lielākoties būs +8…+12 grādu robežās. Tā kā nākamajā nedēļā laika apstākļus vairāk noteiks cikloni, biežāk sagaidīsim nokrišņus un brāzmainu vēju. Pēc šī brīža prognozes, nedēļas izskaņā varētu atgriezties siltais laiks, līdzi nesot nokrišņus, kas būs novērojami visā valsts teritorijā.

Jāņem vērā, ka UV indekss dienas vidū jau sasniedz vidēju līmeni – sinopriķi aicina būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros! Tāpat aglabājoties siltam laikam, aktuāla ir ugunsbīstamība mežos un sausums, tādēļ aicina ikvienu sekot aktuālajiem brīdinājumiem lapā: https://bridinajumi.meteo.lv/.

Lasiet arī: BNN pēta | Krievija ar mājienu par jūras robežas pārskatīšanu sēj trauksmi, bet Lietuvas Neringa saglabā mierīgu prātu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas