Pēc terorisma draudiem paaugstināta drošība UEFA Čempionu līgas mačos

Šonedēļ Čempionu līgas spēlēs tiks pastiprināta drošība pēc tam, kad medijs, kas atbalsta grupējumu “Islāma valsts”, publicēja draudus pret spēļu norises vietām, kuros otrdien un trešdien notiks ceturtdaļfināla spēles. UEFA apstiprināja draudus, taču sacīja, ka spēles Madridē, Parīzē un Londonā notiks, kā plānots, otrdien, 9.aprīlī, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gérald Darmanin) sacīja, ka trešdien, kad PSG Parīzē spēlēs ar Barselonu, tiks “ievērojami pastiprināti” drošības pasākumi.

Šonedēļ Madridē notiks divi ceturtdaļfināli.

Spānijas valdības preses sekretāre un sporta ministre Pilara Alegrija (Pilar Alegría) pirms spēlēm Madridē aicināja uz “mieru” un teica, ka tiks izvietoti “vairāk nekā 2 000 policijas un civilās apsardzes darbinieku”.

UEFA preses pārstāvis atzina, ka šonedēļ gaidāmajām UEFA Čempionu līgas spēlēm ir izteikti terorisma draudi, un apstiprināja ciešu koordināciju ar attiecīgo spēļu norises vietu iestādēm.

“Plānots, ka visas spēles notiks, kā ieplānots, un tiks veikti atbilstoši drošības pasākumi.”

“Islāma valsti” atbalstošais medijs “Al-Azam” publicēja attēlu, aicinot uz uzbrukumiem, ar vardarbīgu uzrakstu “Nogalināt viņus visus”, un tajā redzami “Emirates” stadions Londonā, “Bernabeu” stadions un “Metropolitano” stadions Madridē, kā arī “Parc des Princes” stadions Parīzē.

Citā pagājušajā nedēļā publiskotajā attēlā bija attēlots “Allianz Arena” stadions Minhenē, kurā nākamnedēļ notiks Minhenes “Bayern” spēle pret “Arsenal”.

Draudīgos džihādistu attēlus publicēja “Islāma valsti” atbalstošas plašsaziņas līdzekļu grupas, kas nav oficiāli saistītas ar pašu organizāciju. Tiek uzskatīts, ka norādījums publicēt šos draudus, iespējams, nāca no “Islāma valsts” vadības, jo ir novērota ciešāka sadarbība starp oficiālo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem un tās atbalstītājiem tiešsaistē.

Lasiet arī: Putins saka, ka uzbrukumu koncertā sarīkojuši islāmisti; norāda, ka sava loma bijusi arī Ukrainai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas